LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Kristina MALINAUSKIENĖ

BUVOME KARTU


LASS Kupiškio rajono filialo nariai surengė susitikimą "Būkime kartu" ir į svečius pasikvietė LASS Pasvalio rajono filialo narius, vadovaujamus pirmininkės Rasos Rimkūnaitės. Susitikome nedideliame Antašavos miestelyje. Pirmiausia apsilankėme Žiežmariškių kaime pas ūkininką, rajono tarybos narį Ričardą Barzdenį. Pamatėme mini zoologijos sodą - neseniai čia apsigyvenusį lapiną, šernus su šerniukais. Juos šėrėme duona. Sode dar gyvena būrys dėmėtųjų elnių, tačiau jų pamatyti nepavyko. Šis ūkininkas augina ir veisia lietuviškų šunų veislę - skalikusGlostomas šuo. Šunys labai draugiški, paklusnūs, ištvermingi. Mūsų matyti šunys dalyvauja skalikų varžybose, yra pelnę daug apdovanojimų. 

Nuvažiavome ir į Uoginių kaime įsikūrusį Adomo Petrausko muziejų. Jame sukaupti raštijos, fotografijos, dailės, buities, gamtos eksponatai. Muziejaus darbuotoja Elvyra Dluckienė supažindino su eksponatais, papasakojo jų atsiradimo istorijas bei apie muziejaus įkūrėją A. Petrauską. Visi gėrėjosi vietinio dailidės sumeistrautu savitu apžvalgos ratu. 

Susitikimas baigėsi prie vaišių stalo. Su svečiais pasikeitėme suvenyrais, atminimo dovanėlėmis. Vaišinomės koše, kurią virėme iš "Maisto banko" akcijos metu surinktų produktų. Su gimtadieniu pasveikinome kupiškėną Modestą Maulį ir pasvalietį Algimantą Bulkę. 

Šimtamečių medžių paunksmėje, tokioje sielą užburiančioje ramybėje, tik ir bendrauti. Filialų nariai vieni su kitais dalijosi patirtimi, įspūdžiais. Gera nuotaika suvienijo visus. Pasvaliečiai mus sužavėjo savo skambia muzika ir dainomis.  

Atsisveikindami jie pakvietė dar kartą apsilankyti Pasvalyje. Tikimės, kad užsimezgusi draugystė nenutrūks. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]