LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


2010 m. birželio 30 d. įvyko pirmasis naujai išrinktos LASS centro tarybos posėdis. Posėdyje dalyvavo 13 iš 14 LASS centro tarybos narių, taip pat LASS revizijos komisijos pirmininkas ir jo pavaduotojas.  

Buvo apsvarstyta UAB "Regseda" veikla. Įmonės direktorius Česlovas Vasiliauskis pristatė tarybai numatomą darbo pagerinimo planą, atsakė į tarybos narių klausimus. UAB "Regseda" perėjo prie sutrumpintos (keturių dienų) darbo savaitės, ėmėsi kitų finansinės padėties gerinimo priemonių. Taip pat apsvarstytas birželio 28 d. gautas bendras UAB "Regseda" profsąjungos komiteto ir UAB "Regseda" profesinės sąjungos "Solidarumas" tarybos kreipimasis dėl susidariusios vidinės padėties VšĮ "Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centre" bei UAB "Regseda". Nutarta įpareigoti VšĮ "Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro" direktorę Nijolę Klepikienę iki 2010 m. rugsėjo 1 d. sušaukti regioninės tarybos susirinkimą, kuriame būtų išanalizuoti UAB "Regseda" pirmo pusmečio veiklos rezultatai ir paruošti konkretūs siūlymai LASS centro tarybai dėl įmonės veiklos bei turimų patalpų nuomos. 

Patvirtintas LASS centro tarybos reglamentas. Nuspręsta sudaryti dvi prie LASS centro tarybos veikiančias visuomenines komisijas: Teisių gynimo, socialinių ir kultūros reikalų komisiją bei Ūkio ir turto komisiją. Šių komisijų sudėtys bus formuojamos rudenį vyksiančiame LASS centro tarybos posėdyje. 

Taip pat posėdyje patvirtinta Dokumentų ir informacijos apie LASS veiklą pateikimo bei sąjungos narių prašymų ir skundų nagrinėjimo tvarka, kuri įsigaliojo nuo jos priėmimo dienos ir bus nuolat skelbiama LASS interneto svetainėje. Pradėti svarstyti ir LASS XXI suvažiavime kelti klausimai - šiame posėdyje LASS centro taryba svarstė kadenciją baigusios LASS revizijos komisijos siūlymus: dėl LASS narių sąrašų filialuose (nutarta sudaryti galimybę kiekviename filiale susipažinti su visu sąjungos narių sąrašu); dėl viešųjų įstaigų ataskaitų regionų tarybų nariams (LASS regionų centrai įpareigoti atsiskaityti regioninei tarybai už praėjusių metų veiklą per pirmąjį ateinančių metų ketvirtį); dėl neišregistruotų neveikiančių juridinių vienetų (atsakingi asmenys įpareigoti juos išregistruoti); dėl neįregistruotos nuosavybės teisės į Šilutėje esantį pastatą (taryba informuota, kad šiuo metu vyksta pastato įregistravimo procesas) ir kt. 

Posėdžiauja naujoji LASS centro taryba

Pritarta VšĮ "LASS centro taryba" bei VšĮ "Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras" prašymams dėl kreditavimo sutarčių pratęsimų. Priimtas nutarimas, kuriuo VšĮ "Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras" įpareigotas skirti finansinę paramą VšĮ "Kauno aklųjų ir silpnaregių centro" vykdomoms socialinėms programoms. LASS pirmininko pirmoji pavaduotoja Ramunė Balčikonienė įgaliota atstovauti Kauno apskrities aklųjų ir silpnaregių centro dalininkų susirinkime bei LASS žurnalo "Mūsų žodis" redakcinėje kolegijoje.  

Apsvarstyti du prašymai skirti finansinę paramą. LASS Švenčionių rajono filialui paramą projektui vykdyti įpareigotas skirti VšĮ "Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centras". Prof. V. Karvelio prašymui paremti knygos leidybą LASS centro taryba nepritarė dėl lėšų stokos.  

Posėdžio pabaigoje Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šeimos gerovės skyriaus vedėjo pavaduotojas Tomas Milevičius apdovanojo LASS centro tarybos naująją narę Dainą Vitkauskienę ir jos šeimą, laimėjusią konkurso "Darni šeima 2010" nominaciją "Už kūrybingumą, vienijantį šeimą". 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]