DĖMESIO!

 

RAŠINIO KONKURSAS


Kovo 11-ąją minėsime nepriklausomos Lietuvos gyvavimo dvidešimtmetį. Per šiuos dvidešimt metų vyko ir vyksta didžiuliai pasikeitimai visose mūsų gyvenimo ir veiklos srityse: ekonomikoje, socialinėje rūpyboje, kultūroje. Tačiau turbūt svarbiausia - keičiamės mes patys, mūsų suvokimas, mąstymas, savo laisvės ir vietos gyvenime supratimas. 

Šie pokyčiai neaplenkė ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos - jos veiklos, tikslų ir uždavinių supratimo, jos žmonių: visų kartu ir kiekvieno, kaip žmogaus, kaip piliečio, - atskirai. Kas įvyko per tuos dvidešimt metų - kur nuėjome, kur einame, ko netekome ir ką suradome? Vienareikšmio atsakymo nėra ir, tikriausiai, jau niekada nebus. Vis dėlto pagalvoti, apžvelgti nueitą kelią nuo valstybės dvidešimtmečio aukštumos ir verta, ir prasminga.  

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga bei žurnalas "Mūsų žodis" skelbia rašinių konkursą "Dvidešimt nepriklausomybės ir kaitos metų". Konkurse gali dalyvauti visi regėjimo negalią turintys žurnalo skaitytojai. Rašinius reikia siųsti iki šių metų rugsėjo 1 d. Rašinio apimtis neturėtų viršyti 9000 ženklų. Pasirašyti savo vardu ir pavarde. Konkursui siunčiami rašiniai negali būti prieš tai spausdinti jokioje kitoje spaudoje. Siųsti "Mūsų žodžio" redakcijos adresu, autoriui priimtinu formatu: reginčiųjų, brailio raštu, elektroniniu pavidalu. Būtina nurodyti, kad rašinys siunčiamas konkursui. Kokių nors kitokių ypatingų reikalavimų nėra, išskyrus vieną: rašiniai turėtų būti susiję su mūsų organizacija, jos veikla, žmonėmis. Rašinius vertins "Mūsų žodžio" redkolegijos teikimu ir LASS pirmininko įsakymu patvirtinta vertinimo komisija.  

Spalio 15-ąją - Baltosios lazdelės dieną - bus paskelbti ir apdovanoti konkurso nugalėtojai. Geriausius rašinius spausdinsime "Mūsų žodyje". 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]