TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

MEDŽIAI - SIELOS BIČIULIAI


Medžiai, kaip ir visa, kas gyva, skleidžia gydomąją energiją. Norit - tikėkit, norit - ne: aplink kiekvieną plačiašakį susidaro energetinis laukas, kuris gali būti naudingas mūsų organizmui. 

Mūsų protėviai garbino medžius ir upes. Gimus sūnui, prie namų sodindavo ąžuolą, dukteriai - liepą. Senoliai sutarė su gamta ir manė, kad kiekvienas augalas turi sielą, kurios nevalia įžeisti. Tikėta, jog krūmokšniuose ar medžiuose kartais apsigyvena vėlės, todėl negalima šiaip sau laužyti šakų ar žaloti medžių. Ar prisimenat? Salomėja Nėris rašė: "Aš diemedžiu žydėsiu..." 

Senųjų kultūrų išminčiai žinojo, jog medžiai - stipriausi augalai, ne tik sugeriantys anglies dvideginį, gryninantys orą, bet ir sugebantys neigiamą energiją padaryti nekenksmingą. Sakoma: medžiai nuolat yra meditacijos būsenoje - dvasine prasme jie labiausiai išsivystę augalai Žemėje. Mokslininkų įrodyta, kad apskritai visi augalai, ne tik medžiai, reaguoja į žmogaus jausmus. Pasak Rusijoje šiuo metu populiarios dvasinės mokytojos Anastasijos, gyvenančios Sibiro taigoje, medžiai tarsi gyvos dievybės duoda žmogui energijos, maisto bei vaistų kūnui.  

Nuo seno žmonės rinko medžių pumpurus, ūglius vaistiniams užpilams gaminti, lapelius ir žiedus - gydomosioms arbatoms, vaisius - maistui. Išmintingoji žmonija per tūkstantmečius išmoko naudoti medžius gydymo ir dvasinio tobulėjimo tikslams. Daugiausia energijos turi dideli, drūti medžiai. 

Aprašyta daug būdų, kaip draugauti su medžiais, apsikeisti energija. Sakoma, geriausias bendravimo su medžiu laikas - ankstus rytas. Medžių energetinis laukas stipriausias nuo balandžio iki spalio mėnesio. 

Ką apie medžius sako senovės kinų išminčiai? 

Pušis. Šis medis, kaip ir kiti spygliuočiai, turi antibakterinių savybių. Pušyne puikiai valosi viršutiniai kvėpavimo takai (veikia eteriniai aliejai). Pušis padeda kamuojamiems reumatinių skausmų, turintiems rūpesčių dėl kraujotakos, nervingiems žmonėms (stiprina nervų sistemą), spinduliuoja gyvybinę energiją. 

Beržas. Jis padeda visiems. Pasivaikščiojimai po beržyną patartini nuovargio ir ligų išsekintiems žmonėms. Beržas švelnina depresiją, malšina reumatinius skausmus, karštį, reguliuoja inkstų bei šlapimo pūslės veiklą, padeda atsikratyti toksinų. Puikios beržinės vantos atgaivins jus pirtyje. 

Ąžuolas. Kontaktas su šiuo medžiu stiprina gyvybinę energiją, valo organizmą, skatina kraujo apytaką ir limfos tekėjimą, stiprina širdį. Ilgiau pabūti šio medžio draugijoje patartina žmonėms, sprendžiantiems sunkią problemą. Miško karalius ramina protą, apdovanoja kovingumu ir pakužda tinkamą sprendimą. Ąžuolinė vanta mažina kraujospūdį (vantos rišamos iki Joninių), vadinama vyriška vanta. 

Liepa. Ji grąžina fizines jėgas ir dvasios pusiausvyrą. Bendrauti su liepa patartina niurzgaliams, amžinai viskuo nepatenkintiems, ieškantiems priekabių ir nematomų priešų žmonėms. 

Liepos vanta - moteriška vanta. Išsiplakus pirtyje, liepinukė išvalo odą geriau negu brangiausi muilai. 

Kaštonas. Šis medis stiprina kraujagysles, malšina reumatinius skausmus. Be to ramina, mažina įtampą, padeda nugalėti įvairias baimes. Keletą kaštonų galima nešiotis kišenėje, jų savybės tokios pačios kaip ir medžio. Mūsų močiutės kaštonus naudojo tarsi kempinę blogai nuotaikai sugerti. Jeigu kamuoja depresija ar apatija, paimkite į rankas kaštoną ir vartaliokite keletą minučių delnuose. Po to išmeskite. Sakoma, kad kaštonai, paberti kambario kampuose, sugeria neigiamą energiją. Padėti po lova, padeda geriau užmigti. 

Šermukšnis. Jo biolaukas aktyvina organizmo gyvybinę energiją, gerina apetitą ir virškinimą. Taip pat stiprina valią, kurios ypač stinga kovojant su žalingais įpročiais. 

Senoliai tikėjo, jog prie namų pasodintas šermukšnis saugo nuo neprašytų svečių. Galima birželį susirišti ir vantų - liaudyje vadinama moteriška vanta. 

Eglė. Eglyne nurimsta pagundos, negeros mintys. Mūsų senoliai žaliaskarės spyglių nešiodavosi kišenėse, tikėdami, kad jie pašalina nužiūrėjimus ir atstumia piktąsias jėgas. Ir šiandien kartais prie namų sodinamos eglaitės - kad apsaugotų nuo ligų, blogio ir nesėkmių. Eglės, kaip ir kiti spygliuočiai, saugo nuo infekcijų. 

Topolis, drebulė. Gydo sumušimus, mėlynes. Tačiau, jeigu esate geros nuotaikos, trykštate sveikata ir optimizmu, nepatartina glaustis prie topolio ar drebulės. Šie medžiai tinka tik sergant. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]