MUMS RAŠO

Janina Irena JUODZEVIČIENĖ

"AŠ ŽINAU..."


Pernai kolektyvas "Pajauta" atšventė 35 metų sukaktį. Ansamblyje dalyvauja daugiausia garbaus amžiaus žmonės. Būdama šio ansamblio veteranė troškau, kad ansamblis ilgai gyvuotų, kad jame būtų ir jaunų žmonių. Kartonažo ceche sutikau jauną mergaitę, vardu Lorena. Ji iškart man patiko - linksma, paslaugi, mintyse ją vadindavau martele. 

Kartą įsidrąsinusi pakviečiau ją į ansamblį, ansamblio ilgametė vadovė Rima Žostautienė patarė Lorenai pasikviesti savo balsingus, talentingus ir paslaugius tėvus Gretą ir Rimdaugą, kurie dažnai silpnaregę dukterį palydėdavo į repeticijas. Pamatę Rimdaugo geranoriškumą "Pajautos" dalyviai išrinko vyrą savo seniūnu. Į kolektyvo veiklą įsijungė ir neregys Lorenos senelis Petras Valiulis, kuris puikiai groja armonika ir lūpine armonikėle, nors jam jau daugiau nei aštuoniasdešimt metų. Kartais į repeticijas Valiuliai atveda savo jauniausias atžalas Rūtelę ir Laurutę. Gražu matyti mažyles, aprengtas tautiniais rūbais. Ansamblyje skleidžiasi nauji rožių pumpurėliai. Ši šeima įsijungė į visų kolektyvų veiklą, reikalui esant, jie šoka, dainuoja, vaidina. 

Puiku, jei nuo pat mažų dienų vaikai mokomi mylėti liaudies meną, o įsijungę į saviveiklą, pažįsta neįgaliuosius, supranta juos. Ateityje mokės ir nebijos jiems pagelbėti. Štai pavyzdys - Lorena solo dainuoja iš močiutės išmoktą dainą "Aš žinau, man sakė ne sykį mamaitė". 

Valiulių šeimos pavyzdžiu turėtų pasekti ne viena Lietuvos šeima. 

Tai štai kokie žiedai skleidžiasi mūsų kolektyve. Tikimės sulaukti daugiau tokių žiedų, kurie mus visus džiugintų savo jaunyste ir talentais. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]