RENGINIAI

Vanda JANULAITIENĖ

"VERSMĖS" VIEŠNAGĖ ŽEMAITIJOJE


Folkloro ansamblis “Versmė”Atitrūkęs nuo savo gimtųjų vietų, retkarčiais turi sugrįžti namo, pajusti gimtosios žemės, laukų, miškų gaivą. Turi apkabinti tėviškės medį, prisiglausti prie jo kamieno, išgirsti tėvų ir protėvių balsą. Smagu sugrįžti į senąją Žemaitiją, Kelmės kraštą. Dar maloniau sugrįžti į tas vietas kartu su savo draugais. 

Spalio 23 d. Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro folkloro ansamblis "Versmė" dalyvavo Kelmės kultūros centro romansų šventėje "Rudens romansas". Po koncerto vyko vakaronė, kurioje "Versmės" dainininkai ilgesingus ir kupinus meilės romansus dainavo kartu su romansų muzikos kolektyvais iš Naujosios Akmenės, Radviliškio, Klaipėdos, Kelmės.  

Spalio 24 d. ansamblis "Versmė" kartu su Kelmės "Ramočia" dalyvavo Vėlinių žygyje po senosios Žemaitijos Kelmės kraštą. Aplankė Užventį, Pakėvę, Vaiguvą, Šatrijos kalną, Graužikų, Piliuko kalnus. Grožėjosi rudenio gamta, prisiminė protėvius, uždegė žvakelę ant jų kapų. Vakare dalyvavo Vėlinių vakaronėje su Kelmės folkloro ansambliais "Ramočia", "Knituva", Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo "Aukuras" dalyviais. Paminėjo Vėlinių žygių tradicijos keturiasdešimtmetį, susipažino su projektu "Paveldo draugai". 

Folkloro ansamblio "Versmė" dalyviai nuoširdžiai dėkoja LASS Kelmės rajono filialo pirmininkei Janinai Samušienei, Kelmės folkloro ansamblio"Ramočia" vadovams Valdui Rutkūnui ir Genutei Rutkūnienei bei ansamblio dalyviams už nuoširdų priėmimą, už kartu praleistas akimirkas. Nuoširdžiai dėkojame Užvenčio vandens malūno šeimininkams Mildai ir Alvydui Knyzeliams už nakvynę ir nuostabų poilsį jų malūne. Ačiū visiems Kelmės krašto žmonėms. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]