MUS REMIA

Irena VOLODKIENĖ

GERUMAS MUS JUNGIA


"Gyvenkime gerumu ir viltimi," - tai žodžiai, išgraviruoti Lietuvos banko išleistos monetos briaunoje minint kardinolo Vincento Sladkevičiaus gimimo metines.  

Gerumas - tai švelnumas, gerumas - tai meilė, galbūt daugiau nei meilė, gerumas - tai noras padėti, gerumas liudija: noriu, kad būtum laimingas. Žmogus būdamas geras pats spinduliuoja gerumu ir nelaukia, kada sugrįš atpildas, paprasčiausiai gera būti šalia gero žmogaus, tyliai, nieko neprašant. Netgi menkiausiais geras poelgis sako: "Tu man rūpi, tu man svarbus, aš apie tave galvoju." Mes dažnai neįvertiname to gerumo, nemokame ar bijome jį parodyti, bijome būti išjuokti, o ir to gero žodžio, kurio taip gyvenime trūksta, dažnai nepasakome vienas kitam.  

Šiais laikais išgirdę apie gerus ar geranoriškus pasiūlymus iš karto imame galvoti, kokia iš to nauda geradariams, kas už to slypi ir t.t. Tiesiog negalime patikėti, kad galima daryti gerą darbą ar paslaugą be jokios naudos sau ir išskaičiavimo.  

Rugsėjo 18 d. Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose svečiavosi rėmėjai, Šiaulių LIONS "Alka" klubo nariai ir svečiai iš Vokietijos - Groshansdorfo LIONS klubo atstovai. 2005 metais Šiaulių LIONS "Alka" klubas padovanojo 11 kompaktinių diskų grotuvų įgarsintoms knygoms skaityti, padedant klubui buvo išleista kompaktinė plokštelė "40 darbo pavasarių", skirta Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų 40-mečiui. 2006 metais Šiaulių LIONS "Alka" klubas padovanojo 55 didinamuosius stiklus Šiaulių neregiams ir silpnaregiams bei garsinimo aparatūrą, kurią naudojame įvairiuose renginiuose, šventėse, vakaronėse. 2007 m. parėmė folkloro ansamblio "Sedula" kelionę į tarptautinį regėjimo neįgaliųjų festivalį "Tyfloart - 2007" Čekijoje. Šiais metais Šiaulių LIONS "Alka" klubas Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų folkloro ansambliui "Sedula" padovanojo armoniką. Klubas nupirko ir padovanojo 55 lupas silpnaregiams ir įrangą, kuri bus naudojama sociokultūriniams renginiams įgarsinti.  

Šiaulių LIONS "Alka" klubo prezidentas Hubertas Dapkus savo kalboje paminėjo, kad metų pabaigoje bus rengiamas labdaros renginys ir dalis surinktų lėšų bus skiriama Šiaulių miesto neregiams ir silpnaregiams.  

Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų folkloro ansamblis "Sedula", vadovaujamas Virginijos Gintilaitės, svečiams padovanojo nuotaikingą koncertą, kuriame skambėjo ir naujosios armonikos garsai. Svečiams buvo įteiktos folkloro ansamblio "Sedula" kompaktinės plokštelės "Šalis ta Lietuva vadinas". 

Šiauliečiai ir svečiai

Vokietijos Groshansdorfo LIONS klubo atstovas pasveikino visus kaip Europos Sąjungos bendrapiliečius. Svečias sakė: "Mūsų kultūros labai panašios, didelis komplimentas jums, giriu jūsų dvasią ir valią - to dažnai trūksta Vokietijos žmonėms." Svečiai Šiaulių miesto neregių ir silpnaregių sociokultūrinei veiklai padovanojo 500 eurų. Po renginio svečiai apžiūrėjo priesalyje veikiančias šiauliečių neregių ir silpnaregių rankdarbių "Ką gali darbščios rankos" ir fotonuotraukų "Kultūrinio gyvenimo akimirkos" parodas. Už suteiktą paramą esame be galo dėkingi mūsų rėmėjams Šiaulių LIONS klubui "Alka" ir Vokietijos Groshansdorfo LIONS klubui, tikimės tolesnio bendradarbiavimo ir paramos. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]