RENGINIAI

Gražina GRABIENĖ

DALYVAVOME ŠVENTĖJE


'Svaja'Rugsėjo septintąją jau šeštą kartą Sostinės dienų metu Vilniuje, Katedros aikštėje, Lietuvos specialiosios kūrybos draugija "Guboja" organizavo šventę "Tau, Vilniau". Šventė tapo tradiciniu Vilniaus miesto kultūriniu renginiu, kuris prisideda prie neįgaliųjų ir sveikų žmonių suartėjimo. Renginį globoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.  

Šventė "Tau, Vilniau" - tai galimybė neįgaliems žmonėms parodyti visuomenei savo kūrybinius ir darbinius pasiekimus bei neišsenkančią dvasios stiprybę. Šiais metais į šventę suvažiavo per 2000 neįgaliųjų. Tarp jų ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Raseinių rajono filialo vokalinis instrumentinis ansamblis "Svaja" (meno vadovė G. Grabienė).  

11 val. kiekvienam kolektyvui nurodytuose sektoriuose prasidėjo koncertas "Sveiki gyvi, sveteliai". Dalyvavo įvairūs neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai: kaimo kapelos, ansambliai, teatro trupės ir kt. Mūsų, raseiniškių, ansamblis atliko tris linksmas, nuotaikingas dainas. Tai buvo labai linksma ir įdomi šventės dalis, kai visoje Katedros aikštėje skambėjo muzika, dainos, šurmuliavo marga, spalvinga suvenyrų, meno dirbinių mugė. Po šv. Mišių, kurios buvo aukojamos Arkikatedroje bazilikoje už neįgaliuosius, toliau vyko koncertas scenoje. Čia koncertuoti buvo atrinkti tik didelę koncertinę praktiką turintys muzikos kolektyvai, t. y. respublikinių konkursų ar apžiūrų laureatai, diplomantai, dainų švenčių dalyviai. Tarp 15-kos kolektyvų pateko koncertuoti scenoje ir mūsų ansamblis "Svaja". Kaip ir visi, dainavome dvi dainas, iš kurių vienoje apdainavome savo gimtuosius Raseinius. Daina taip ir vadinosi "Raseiniai", žodžiai - Sofijos Kveselienės, muzika - Konstantino Kružiko. Abu dainos autoriai - raseiniškiai. 

Pasidžiaugę švente, pasiklausę kitų kolektyvų atliekamų programų, su gera nuotaika grįžome namo. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]