LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Nijolė MARTŪNIENĖ

STIPRIAUSIAS


Birželio 10 dieną Alytaus apskrityje gyvenantiems neįgaliesiems buvo suorganizuota sporto šventė. Organizatoriai - Alytaus miesto neįgaliųjų draugija kartu su neįgaliųjų ralio aplink Lietuvą čempionu Vytautu Krivu. Renginys kaip tik ir vyko Neįgaliųjų ralio aplink Lietuvą čempiono Vytauto Krivo sodyboje Alytaus rajone. Į šventę buvo pakviesta ne tik bendrą negalią, bet ir regėjimo negalią turinčių žmonių. Apie renginį sužinojome iš anksto. Mūsų aklieji negalėjo dalyvauti mėtymo į krepšį varžybose, smiginio rungtyse, tačiau šaškių bei šachmatų varžyboms ruošėmės rimtai. Birželio 3 dieną suorganizavome Aklųjų ir silpnaregių sąjungos Varėnos rajono ir Druskininkų miesto filialo šaškių - šachmatų varžybas tarp LASS narių. Tiek šaškių, tiek šachmatų varžybose nugalėtoju tapo regėjimo negalią turintis Tadas Tenenė. Išleisdami jį į sporto šventę Alytuje, palinkėjome sėkmingų rungčių. 

Ir neapsirikome. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad mūsų LASS nariui Tadui Tenenei nebuvo lygių. Pralaimėjo netgi atskyrius turintys neįgalūs šachmatininkai. Šachmatų varžybose Alytaus apskrityje tarp neįgaliųjų LASS Varėnos rajono filialo narys Tadas Tenenė užėmė pirmą vietą, o tarp šaškininkų buvo trečias. 

Tadas Tenenė buvo pakviestas į finalinių žaidynių varžybas, skiriamas S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 75-osioms metinėms paminėti, kurios vyko Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centre, Kauno sporto halėje. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]