SPORTAS

Jurgita URBONAITĖ

SPARTAKIADA


2008 m. birželio 5-8 dienomis Vilniuje, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre, įvyko Baltijos šalių moksleivių su regėjimo negalia spartakiada. Sportininkai susirinko gerai nusiteikę: 

 

Šoudauno varžybos...Jė jė - mes jėga! 

Sportas, breikas, sveikata. 

Bėgame greičiau už vėją, 

Lekiame kaip išprotėję. 

Pralenkiam net mašinas, 

Motociklus ir bėdas! 

 

Spartakiada prasidėjo birželio 6 d. šoudauno (aklųjų teniso) varžybomis tarp moksleivių iš Rygos (Latvija), Tartu (Estija), Kauno bei Vilniaus aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrų. Pirmąsias vietas užėmė Vilniaus aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokiniai Justas Pažarauskas ir Gaileta Beleškaitė. 

Didžiausias išbandymas sportininkų laukė kitą dieną Vingio stadione, lengvosios atletikos varžybose. Čia ir atsiskleidė mokinių fiziniai ir sportiniai gebėjimai. Daugiausia aukso medalių susirinko varžybų šeimininkai. Mergaičių 100 m bėgimo rungtį laimėjo J. Oželytė (Vilnius), antrąją vietą - K. Betmane (Ryga), berniukų pirmąją vietą - E. Sebežovas (Kaunas), antrąją - M. Mengelis (Ryga). Pirmąją vietą tarp merginų užėmė G. Norkutė (Vilnius), antrąją - M. Ščerbakova (Vilnius), tarp vaikinų pirmąją vietą- O. Dlugovskij (Vilnius), antrąją - I. Kaljumae (Tartu). 400 m mergaičių bėgimą laimėjo G. Štreimikytė (Vilnius), antrąją vietą - K. Betmane (Ryga), tarp berniukų pirmąją vietą - O. Bareikis (Vilnius), antrąją - K. Mešalkins (Ryga), pirmąją vietą tarp merginų - A. Garunkšnytė (Vilnius), antrąją - A. Kirse (Ryga), iš vaikinų - pirmąją vietą užėmė K. Pribišauskas (Vilnius), antrąją - V. Vibe (Ryga). Ilgą 800 m distanciją sėkmingiausiai iš mergaičių įveikė G. Štreimikytė (Vilnius), antroji buvo Ž. Lapinaitė (Vilnius), merginų tarpe pirmoji - A. Garunkšnytė (Vilnius), antroji buvo M. R.Silts (Tartu). 

Varžosi lengvaatlečiaiIštvermingiausiai 1500 m distanciją iš berniukų bėgo sportininkas iš Rygos M. Mengelis (pirma vieta) ir iš Vilniaus O. Bareikis (antra vieta). Iš vaikinų - vilniečiai A. Januškevičius (pirma vieta) ir K. Pribišauskas (antra vieta). 

Dar lengvaatlečiai varžėsi šuolių į tolį sektoriuje. Iš mergaičių toliausiai nušoko J. Oželytė (pirma vieta, Vilnius), antroji buvo K. Betmane (Ryga). Iš merginų toliausiai nušoko G. Norkutė (pirma vieta) ir M. Ščerbakova (antra vieta) iš Vilniaus. Toliausiai iš berniukų nušoko E. Sebežovas (pirma vieta, Kaunas) ir O. Bareikis (antra vieta, Vilnius), iš vaikinų I. Kaljumae (pirma vieta, Tartu) ir M. Vizulis (antra vieta, Ryga). 

Spartakiadą vainikavo efektingas uždarymas Vilniaus aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre. Uždarymą organizavo auklėtojos A. Masiukienė ir L. Auksoriutė. Buvo panaudotos fotografijos, rodomos dideliame ekrane. Patys sportininkai dalyvavo ir meninėje uždarymo programoje, pvz., J. Pažarauskas skambino fortepijonu, K. Pribišauskas ir O. Bareikis vaidino nuotaikingame vaizdelyje "Pikti kėslai".  

Svečiai iš Rygos, Tartu ir Kauno padėkojo spartakiados iniciatoriams, sportininkų vadovams L. Balsiui, T. Grišinai ir V. Mockūnui. Baigiantis renginiui skambėjo išsiskyrimo eilės: 

 

Daug varžybų laimėjot, 

Šlovės prakaitą išliejot 

Sveikiname Jus visus - 

Likit širdimi pas mus. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]