LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Stasė MAŽUOLIENĖ

APLANKĖME RAJONO VAIKUS


Malonu turėti gerų ir nuoširdžių draugų, kurie jau daug metų prisimena, domisi, kaip sekasi mokslai, ir aplanko - visada su dovanomis. Tokių draugų turi Švenčionių rajono silpnaregiai vaikai besimokantys Vilniuje, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre. Jau penkti metai juos aplanko Lietuvos socialdemokratų partijos Švenčionių rajono skyriaus nariai su dovanomis. Šių metų pradžioje pas mūsų rajono vaikus buvo nuvykę Alfreda ir Andrius Grigai, net patys mažiausi vaikai tetą Alfredą pažino, nes ji atvyksta ne pirmi metai. Šioje mokymo įstaigoje gyvena ir lavinasi 10 rajono vaikų. Rajono partijos skyriaus patikėtiniai vežė ne tik dovanas vaikams, bet ir skanėstų bendram vaišių stalui. Vaikai patys dengė stalą, nešė indus, ruošė arbatą. Kiekvienas norėjo parodyti savo sugebėjimus, papasakoti, kur buvo per šiuos metus, ko išmoko. Sigutė džiaugėsi, kad su mokytoja buvo nuėjusios koncertuoti į senelių globos namus. Ji ten padeklamavo eilėraštį. Gžegošas apgailestavo, kad mūsų lankymosi dieną nėra jo muzikos mokytojos ir jis be jos negali mums paskambinti pianinu. Vaikas paaiškino, kad su mokytoja skambina keturiomis rankomis. Pažadėjo: jei atvažiuosim kitais metais - būtinai surengs tikro garso koncertą. Su mokyklos socialine pedagoge Jūrate Maskoliūniene džiaugėmės rajono vaikų draugiškumu, nuoširdžiu išskirtiniu bendravimu. Tą dieną pora mūsų rajono vaikų negalėjo ateiti į bendrą popietę, nes sirgo ir gulėjo mokyklos medicininio punkto "ligoninėje". Juos ten ir aplankėme. Kiek jiems buvo džiaugsmo, ir liga ne tokia baisi, ir gydytojo paskirti vaistai skanesni.  

Švenčionių rajono vaikai su  soc. pedagoge J. Maskoliūniene ir LSDP Švenčionių rajono skyriaus atstove A. Grigiene

Palinkėjome visiems stiprybės, gerai mokytis, sveikatos ir sutarėme atvykti kitais metais. Prieš mums išvažiuojant vaikai panoro bendros nuotraukos, tai nusifotografavome, o seserys Inga ir Žana prašė padėkoti visiems visiems už nuostabią šventinę popietę. 

LASS Švenčionių rajono tarybos nariai nutarė iš surinktų 2 procentų gyventojų pajamų mokesčio silpnaregiams vaikams, esantiems mūsų organizacijos įskaitoje, o jų turime net 31, skirti po 40 litų vertės "Maximos" dovanų čekius. Vaikai buvo nustebę sulaukę tikrai netikėtų dovanų. Daugelis šiuos čekius matė pirmą kartą ir negalėjo patikėti, kad už juos galės pirkti, ką nori.  

Rajono organizacijos ir silpnaregių vaikų vardu dėkojame visiems geros valios žmonėms, aukojusiems mums 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio. Tikimės geranoriškos paramos ir kitais metais. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]