MUMS RAŠO

Mantas BRAZAUSKIS

IŠVYKA Į "VICHY" VANDENS PARKĄ


Vieną gražią šių mokslo metų rudens popietę mes, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro bendrojo ugdymo skyriaus mokiniai, dalyvavę vasarą vykusiose jaunimo ir studentų žaidynėse JAV, sėdome į mėlynąjį mūsų mokyklos autobusiuką ir išvykome į Vilniaus "Vichy" vandens parką. Kartu vyko ir mūsų treneriai, padėję žaidynėse pasiekti gerų rezultatų.  

Kai atvykome į parką, teko šiek tiek palaukti, kol atėjo viena darbuotoja, turėjusi mums padėti. Ji išdalino elektronines apyrankes ir nuvedė prie persirengimo kabinų bei spintelių. Kiekvienas turėjome išsirinkti spintelę, kurioje reikėjo palikti daiktus. Spintelės buvo rakinamos. Užrakinti jas reikėjo naudojant apyrankes. Pirmoji pramoga, kurią nusprendėme išbandyti, buvo važinėjimasis vamzdžiais. Buvo galima išsirinkti vienvietę, dvivietę, trivietę ar net keturvietę padangą, kurioje įsitaisius vykdavo kelionė vamzdžiais. Mes su draugu pasiėmėme dvivietę ir pradėjome važinėtis. Pirmasis vamzdis, kuriuo pralėkėme, buvo visai tamsus. Prisipažįstu, kad buvo nejauku, tačiau vėliau šis jausmas išnyko, nes kiti vamzdžiai nebuvo tamsūs.  

Antroji pramoga, kurią išbandėme, buvo baseinai. Pirmajame baseine mums teko grumtis su dirbtinėmis bangomis. Kuo giliau ėjau, tuo labiau jos vertė iš kojų. Tačiau aš nepasidaviau ir grumtynės praėjo visai smagiai. Kitame baseine radome lyg ir krioklį. Jo vanduo bėgo iš viršaus ir buvo galima palįsti po srove. Šio malonumo neišbandžiau, nes radau išėjimą, kuriuo išplaukiau į lauką. Buvo šaltoka, todėl greitai grįžau vidun.  

Smagiai pasimaudę nusprendėme išbandyti pirtis - jų buvo net keturios. Pirmojoje pirtyje nebuvo labai karšta. Joje pasėdėjome neilgai. Antroji pirtis buvo karštesnė. Be to, šioje pirtyje buvo galima išgirsti paleistą įrašą, kuris teikė daugiau jaukumo. Trečioji pirtis man labiausiai patiko. Šioje garinėje pirtyje taip pat buvo ganėtinai karšta, o jaukumo teikė garso įrašas. O štai išskirtinis dalykas, kurio nebuvo nė vienoje pirtyje, - tai kvapas. Man atrodė, kad kvapas buvo mėtinis. Ketvirtoji pirtis buvo kaitinama akmenimis. Tie akmenys buvo po grindimis. Toje pirtyje reikėjo būti atsargiems, nes nuėjus ne į tą pusę, buvo tikimybė nukristi ant akmenų ir iškepti. Ši pirtis buvo karščiausia.  

Sūkurinės vonios buvo paskutinė, dar neišbandyta pramoga. Tokių vonių parke buvo net trys. Jose vanduo buvo šiltas, nes jį šildė specialios lempos. Be to, voniose buvo daug srovių ir srovelių - jos man labai patiko. Srovės gerai masažavo nugarą. Voniose praleidau daugiausia laiko.  

Laikas, praleistas parke, prabėgo greitai. Išbandę visas atrakcijas ir smagiai praleidę keturias valandas, išvykome į mokyklą. 

Už šią išvyką esame dėkingi mūsų mokyklos direktorei Angelei Daujotienei. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]