MUMS RAŠO

Adolfina SAKALAUSKIENĖ

KELIONĖ Į NIDĄ


Klaipėdos regos ugdymo centro ugdytiniai pirmą kartą aplankė UNESCO globojamą Kuršių Neriją. Išvykos tikslas - susipažinti su pajūrio gamta, unikaliu žmonių saugomu žemės lopinėliu - smėlio kopomis, pušynėliais, įvairaus amžiaus žmonėms su regos negalia padėti formuoti ir tikslinti vaizdinius apie gamtą. 

Vaikai kopose prie jūrosKlaipėdos regos ugdymo centro pedagogai paruošė ekologinės ir pažintinės veiklos programą "Gamta - mūsų namai", todėl pasirinkome šią kelionę. Mūsų nuostata tokia: "Išsaugosime gamtą - išsaugosime save". 

Ekskursiją pradėjome nuo Parnidžio kopos su saulės laikrodžiu. Čia, iš aikštelės, įrengtos ant Parnidžio kopos, pamatėme nepakartojamą Kuršių marių ir Baltijos vaizdą, o priekyje - neaprėpiamą dykumą. Vėliau aplankėme "mirusias kopas", t.y. pažintinį taką - Naglio gamtos rezervatą. Ėjome ir grožėjomės nuostabiu gamtovaizdžiu. 

Juodkrantėje pamatėme pilkųjų garnių ir didžiųjų kormoranų koloniją. Ypač didelį įspūdį padarė Juodkrantės raganų kalnas - medinių skulptūrų ekspozicija po atviru dangumi. Čia gyvena raganos, velniai, pasakų ir legendų veikėjai. Čia regėjimo neįgalieji medžio skulptūras apžiūrinėjo liesdami jas rankomis. 

Iš ekskursijos visi sugrįžo puikiai pailsėję, dvasiškai praturtėję ir ypatingo nuovargio niekas nejautė. Lėšų kelionei užsidirbo patys ugdytiniai, nes pardavė savo rankomis padarytų suvenyrų miesto akcijoje - mugėje "Vaikai - vaikams" 

Esame dėkingi naujos perkėlos direktoriui A. Žukauskui, kuris mūsų autobusą per marias perkėlė nemokamai. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]