SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

KAUPIA MEDALIUS


Azerbaidžano sostinėje Baku vykusiame IBSA (Tarptautinė aklųjų sporto asociacija) Europos dziudo čempionate Vilniaus "Šaltinio" klubo imtynininkas Jonas StoškusJonas Stoškus vėl papildė savo solidžių apdovanojimų kolekciją. Trenerio Algio Mečkovskio auklėtinis rungtyniavo iki 90 kg svorio kategorijoje ir iškovojo bronzos medalį. 

Vilnietis pralaimėjo tik vieną dvikovą. Jį pusfinalyje nugalėjo aukso medalį pelnęs šios svorio kategorijos ilgametis favoritas pasaulio čempionas azerbaidžanietis Tofigas Mamadovas. Varžybose dėl trečiosios vietos J. Stoškus nugalėjo anglą Samuelį Ingramą. 

Šis čempionatas buvo labai svarbus ir kovojant dėl kelialapio į kitais metais Kinijos sostinėje Pekine vyksiančias parolimpines žaidynes. Kelionę į Pekiną užtikrinančius taškus imtynininkai pradėjo kaupti pernai Prancūzijos mieste Brommate vykusiame pasaulio čempionate, kur J. Stoškus irgi tapo trečiuoju prizininku. Tokių taškų kraitį šįmet dar bus galima papildyti Brazilijoje rengiamose IBSA pasaulio žaidynėse. 

Rugsėjo mėnesį savo 34-ąjį gimtadienį švęsiantis masažuotojas J. Stoškus yra universalus sportininkas. Nuo 1992 iki 1996 metų jis aktyviai žaidė golbolą, su bendražygiais keturis kartus tapo šalies čempionu ir du kartus vicečempionu. 

Sportinės karjeros pradžioje buvo ir lengvaatletis, Lietuvos aklųjų sporto federacijos pirmenybėse šuolių į tolį ir rutulio stūmimo sektoriuose laimėjo sidabro medalius. 

Imtynėmis susidomėjo 1992 metais. Pirmasis treneris buvo Petras Čyžius. 

A. Mečkovskio treniruojamas J. Stoškus kovodamas ant tatamio pelnė aukščiausius tarptautinius apdovanojimus - Atlantos (1996 m.) ir Atėnų (2004 m.) parolimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius, yra daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]