TAI ĮDOMU

 

"NEREGYS" PILOTAS


Neseniai keliavau po Tolimuosius Rytus ir regėjau tokį vaizdą, kurio, manau, neužmiršiu visą gyvenimą... 

Ilgai pabuvojęs Tekančios Saulės šalyje, nutariau skristi į Kiniją ir pratęsti studijas. Išskridome anksti ryte. 

Pakyla lėktuvas, o po kelių valandų esame priversti nusileisti Korėjoje, Seulo oro uoste. Simpatiška siauraakė stiuardesė lankstydamasi atsiprašinėja: "Mielieji, blogas matomumas, stabtelsime porai valandų. Bent kol išsisklaidys rūkas. Viskas dėl jūsų saugumo. Kas norite, galite eiti pasivaikščioti..." 

Visi išsikepurnėjo iš oro transporto, išskyrus vieną pagyvenusį poną, kuris buvo aklas. Jį lydėjo specialiai mokytas keturkojis pagalbininkas. Akivaizdžiai matėsi, kad tai buvo ne pirmas šių dviejų neperskiriamų bičiulių skrydis. Visa įgula jį pažinojo, o ir šuo ramių ramiausiai gulėjo už galinės sėdynės. Lipant lauk, vienas pilotų priėjo prie aklojo ir sako: "Akaši san, dėl didelio debesuotumo mes čia sustosime kelioms valandoms, gal norėtumėte pramankštinti kojas? Pagelbėti jums?" "Ne, dėkui, bet mano šunį galite pavedžioti. Jam labai prailgs..." 

Lipa nuo lėktuvo trapo pilotas su juodais akiniais nuo saulės, veda už pavadžio šunį vedlį... Mūsų keleiviai, sulipę į privažiavusį jų paimti autobusiuką ir stebėję šį vaizdą, buvo šokiruoti... 

Bandyta užglaistyti šį nesusipratimą, atsiprašyta keleivių už neapgalvotą žingsnį, bet daugelis buvo taip apimti panikos, kad nieko nenorėjo girdėti. 

Taigi Pekiną pasiekė pustuštis lėktuvas, o kitiems buvo iškviestas papildomas lėktuvas, kurį pilotavo "sveikas" lakūnas... 

 

"Kelionės ir pramogos" 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]