LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Irena VOLODKIENĖ

"PAŽINKIME MENĄ POJŪČIAIS"


Spalio 16 d. popietę į Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų salę rinkosi miesto neregiai ir silpnaregiai, svečiai - čia vyko šventė "Pažinkime meną pojūčiais", skirta Tarptautinei baltosios lazdelės dienai ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos įkūrimo ir veiklos 80-mečiui paminėti.

Šiauliečiams koncertuoja dainininkė J. Vizbaraitė su akompaniatore R. KrikščiūnaitePranešimą "Pasidžiaukime savo branda ir patirtimi" skaitė LASS Šiaulių miesto ir rajono tarybos pirmininkė, Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų vedėja Ginta Petrauskienė. Ji kalbėjo, kad Šiaulių miesto ir rajono organizacijoje yra 488 neregiai ir silpnaregiai, kad per metus į LASS priimama per 300 naujų narių. LASS Šiaulių miesto ir rajono organizacija siekdama, kad kuo daugiau neregių ir silpnaregių įgytų tinkamą specialybę ir kuo daugiau pasirengtų darbui laisvojoje rinkoje, skatino sąjungos narius siekti aukštojo universitetinio ir neuniversitetinio išsimokslinimo. Nuo šių metų rugsėjo devyniolika regėjimo negalią turinčių žmonių mokosi Lietuvos žemės ūkio, Kauno technologijos ir Šiaulių universitetuose, Šiaulių kolegijoje ir kitose mokymo įstaigose įvairių specialybių. Lietuvos neregiai ir silpnaregiai per visą permainingą laiką nenutraukė savo veiklos, kantriai ir ryžtingai siekė lygių galimybių ir teisių visuomenėje, moksle, kultūroje, išsaugojo savo patirtį, tradicijas, tikėjimą ateitimi.

Ilgamečiams LASS Šiaulių miesto ir rajono organizacijos nariams buvo linkima gražių siekių, šviesių vilčių, sveikatos ir dvasinės ramybės. Viešosios įstaigos "Aksida" direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Gailius ir sociokultūrinio darbo organizatorė Inta Skeivienė visiems jiems įteikė po rožės žiedą.

Iš Vilniaus į šventę atvyko dainininkė Jūratė Vizbaraitė su akompaniatore Renata Krikščiūnaite. J. Vizbaraitė yra Beatričės Grincevičiūtės pirmojo respublikinio kamerinio dainavimo konkurso (1991) laureatė, konkurse laimėjusi pirmąją vietą, daug pasaulio klasikos kūrinių įdainavusi ir įdainuojanti Lietuvos radijui. Profesionalios dainininkės atlikti kūriniai buvo vieni iš ryškiausių tos dienos renginio momentų ir visiems paliko neišdildomą įspūdį.

Šventės proga susirinkusius sveikino Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narė Janina Tepliajeva, Šiaulių kolegijos direktorė Natalija Šedžiuvienė. Šiaulių LIONS klubo nariai Zenonas Sabalys ir Rimantas Baldišius pranešė džiugią žinią, jog Šiaulių miesto regėjimo neįgaliųjų veiklai skiria 2000 Lt.

Malonių akimirkų šventės dalyviams suteikė Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų mėgėjų meno kolektyvai - liaudiškos muzikos kapela "Šelmiai" (vadovas Arūnas Šliauteris), mišrus vokalinis ansamblis "Dermė" (vadovė Daina Kavaliauskienė) ir tautinių šokių kolektyvas "Vajaunas" (vadovas Romualdas Laugalis).

Šventės pabaigoje Lietuvos aklųjų bibliotekos parengtą parodą pristatė Lietuvos aklųjų istorijos muziejaus vedėjas Saulius Plepys.

Šventės pagrindiniai rėmėjai: Šiaulių miesto ir rajono savivaldybės, LASS. Informaciniai rėmėjai: laikraščiai "Šiaulių naujienos" ir "Šiaulių kraštas". Reportažas apie šventę parodytas per Šiaulių televiziją.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]