LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Valentinas ČYŽAS

PIRMASIS BLYNAS NEPRISVILO


Toli gražu ne pirmi metai LASS Šiaulių ir Tauragės apskričių tarybos "galvos skausmas" buvo Jurbarko organizacijos pirmininkas. Nors verk, reikėjo žmogaus, sugebančio atremti neregiui kylančius vis naujus gyvenimo iššūkius. Didžioji organizacijos viltis buvo socialinius mokslus bebaigianti, jauna, energinga narė Inga Kornikaitė. Kurį laiką ji dar bandė derinti tiesiogines pareigas su mūsiške veikla. Tuomet priėmimo dienomis interesantus sutikdavo ir iškilusias problemas telefonu gvildendavo kabinete budintys organizacijos tarybos nariai. Pasibaigus kadencijai Inga, deja, pasirinko karjerą rajono savivaldybės socialinės paramos skyriuje.

Taigi nutrūko vadžios ir vėl iš pradžios... Bet kone tuo pačiu metu ir šiauliškių, ir mūsų pačių džiaugsmui, į organizaciją kreipėsi invalidumo grupę gavusi ilgametė "Hansabanko" darbuotoja Danutė Šimkutė. Ataskaitiniame rinkiminiame susirinkime ji buvo išrinkta nauja pirmininke. Po to, suprantama, - vieni po kitų kursai LASUC, davę daug žinių apie darbą su aklaisiais ir silpnaregiais žmonėmis.

Šių metų rugsėjo 14 d. atėjo laikas atsiskaityti už nuveiktus darbus. Ataskaitinio laikotarpio būta turtingo, tad pirmininkė D. Šimkutė turėjo kuo pasidžiaugti: pažintinės ekskursijos, koncertai, vakaronės, gautos techninės pagalbos priemonės, finansinė parama bei drabužių labdara vargstantiems organizacijos nariams ir t. t. Dalis pirmininkės nuveikto darbo šio rašinio autoriaus buvo atspindėta rajoniniuose laikraščiuose "Šviesa" ir "Mūsų laikas" bei žurnale "Mūsų žodis".

LASS Šiaulių ir Tauragės apskričių tarybos pirmininkas pasidžiaugė nuveiktu darbu, konkrečia ir dalykiška ataskaita, informavo apie organizacijos laukiančias permainas.

Susiėjimą vainikavo Valdo Žemaičio vadovaujamos kapelos koncertas bei šių eilučių autoriaus skaitomos ištraukos iš spaudai ruošiamos poezijos knygos.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]