SUKAKTYS

Irena MARCIŠAUSKIENĖ

SU DAINA - SVEIKESNI


Rugsėjo 23-osios pavakarę folkloro ansamblis "Ramočia" iš Kelmės šventė savo 20-metį. Renginys vyko Kelmės kultūros centre. Kad būtų artimesnis bendravimas su žiūrovais, buvo pasirinkta ne žiūrovų salė, o fojė. Kone apsirikta, nes žmonės joje vos tilpo.

Šventinį pasirodymą ansamblis pradėjo daina "Tykūs vakarai". Taip yra pavadinta antroji garso kasetė, kurią ansamblis įrašė nacionalinio radijo įrašų studijoje. Po to renginio vedėja G. Rutkūnienė trumpai papasakojo susirinkusiems apie ansamblio kūrybinį kelią.

Folkloro ansamblis iš Kelmės "Ramočia"

Idėja suburti folkloro ansamblį kilo tuometiniam Kelmės rajono organizacijos pirmininkui, dabartiniam Seimo nariui Edvardui Žakariui. Meno vadovu pasikvietė Valdą Rutkūną ir prasidėjo kūrybinis darbas, kuris tęsiasi jau du dešimtmečius. Neilgą laikotarpį, kai ansambliui negalėjo vadovauti Valdas Rutkūnas, pareigas užėmė Angelė Jovaišaitė. Grįžęs atgal, Valdas ir toliau dirba, atrodo, mėgstamą darbą.

Antroji daina, kurią užvedė Valė Špukienė, buvo "Kur žolė žydėja". Taip yra pavadinta pirmoji ansamblio įrašyta garso kasetė. Finalinė daina buvo iš trečiosios garso plokštelės "Aušta aušrelė".

Iš pačių pirmųjų ansamblio narių jame likęs tiktai vadovas. Kiti dėl sveikatos ar kitokių priežasčių jau paliko ansamblį, o daug dainų dovanojusios Michalina Nyderienė ir Jadvyga Bilienė jau mirusios.

Ansamblis daugiausia dainuoja savo krašto dainas, šoka savo krašto šokius, o ansambliui nemažai dainų dovanoję Zofija Barančiukienė ir Pranas Samušis yra ir dainų užvedėjai. Didelis indėlis į ansamblio veiklą yra nenuilstančio muzikanto Justino Kasparo, naujo kolektyvo nario, puikaus dainininko Broniaus Aiduko ir kitų. Kolektyvo dalyviai čia ne tik gauna dvasinę atgaivą, bet ir sako pasijuntą sveikesni.

Pasveikinti ansamblio atvyko artimiausi draugai. Visų pirma folkloro ansamblis "Versmė" iš Vilniaus. "Dainorių" iš Radviliškio rajono ansamblis, susirgus keliems nariams iš Baisogalos, negalėjo atvykti, bet atsiuntė gražų sveikinimo laišką. Pabaigoje kolektyvą sveikino ir geros kloties linkėjo bei padėkos raštais apdovanojo LASS centro tarybos pirmininkas Osvaldas Petrauskas, Seimo narys, ansamblio įkūrėjas Edvardas Žakaris, LASS Šiaulių ir Tauragės apskričių tarybos pirmininkas Alfonsas Navickis, Kelmės rajono kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Algis Krutkevičius, rajono mero Kosto Arvasevičiaus padėkos raštus įteikė ir sveikinimo žodį tarė buvęs Seimo narys, dabar mero patarėjas Zenonas Mačernius. Daina pasveikino kultūros centro folkloro ansamblis "Taduja".

Po to vyko smagi vakaronė, pilna geros nuotaikos ir prisiminimų. Namo išvykstantys vilniečiai pakvietė į po poros mėnesių vyksiantį savo ansamblio jubiliejų.

Tad iki susitikimo Vilniuje!

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]