RENGINIAI

Inta SKEIVIENĖ

TRIGUBA ŠVENTĖ ŠIAULIEČIAMS


Nuotraukoje pirmos eilės viduryje Šiaulių Lions klubo “Alka” prezidentas Algirdas Gauronskis. T.Petrausko nuotr.Vasario 14-osios vakarą į Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų salę rinkosi regėjimo negalią turintys miesto bei rajono gyventojai, kultūros namų darbuotojai, mėgėjų meno kolektyvai ir svečiai - Šiaulių Lions klubo "Alka" nariai.

Susirinkusiuosius su gražia įsimylėjėlių bei artėjančia Lietuvos valstybės atkūrimo diena sveikino Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų vedėja Ginta Petrauskienė linkėdama stiprybės, sveikatos ir pačių gražiausių, kilniausių jausmų savo artimui ir Tėvynei.

"Džiaugiuosi, kad šios šventės sutapo su dar vienu labai svarbiu įvykiu visų mūsų gyvenime, - sakė G. Petrauskienė. - Šiaulių Lions klubo "Alka" dovana - pusketvirto tūkstančio litų įgarsinimo įrangai ir kitoms reikalingoms priemonėms įsigyti".

Už šiuos pinigus kultūros namai įsigijo garso aparatūrą, iš Italijos parsisiųsdino lupas - didinamuosius stiklus su apšvietimu, kurie tuoj pat buvo išdalinti salėje susirinkusiems silpnaregiams. Šiaulių Lions klubo "Alka" prezidentas Algirdas Gauronskis papasakojo apie klubo veiklą bei numatomą tolimesnę finansinę paramą regos negalią turintiems šiauliečiams.

Šiuolaikinė garso aparatūra keturis meno kolektyvus turintiems Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namams buvo labai reikalinga dažnai koncertuojantiems meno mėgėjų kolektyvams įvairiuose renginiuose. Atsidėkodama už dovaną G. Petrauskienė klubo nariams įteikė Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų 40-mečio proga išleistas kompaktines plokšteles su meno mėgėjų kolektyvų atliekamais kūriniais.

Po šiltos ir draugiškos diskusijos su svečiais koncertų salėje suskambo folkloro ansamblio "Sedula", mišraus vokalinio ansamblio "Dermė" bei liaudiškos muzikos kapelos "Šelmiai" atliekami kūriniai. Malonu, kad svečiai nuoširdžiai bendravo su renginio dalyviais, pagyrė meno mėgėjų kolektyvų atliktą šventinę programą bei renginio pabaigoje nusifotografavo scenoje kartu su folkloro ansamblio "Sedula" kolektyvu.

Šiaulių miesto bei rajono silpnaregiai labai džiaugėsi Šiaulių Lions klubo "Alka" prezidento Algirdo Gauronskio padovanotais didinamaisiais stiklais, kurie labai pravers skaitant ir atliekant įvairius smulkius darbus.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]