TAI ĮDOMU

 

Specialus prietaisas neleis žiūrėti televizorių


Taivano bendrovė pranešė planuojanti gaminti įtaisą, perspėjantį vaikus, kad nesėdėtų per arti televizoriaus, ir tokiu būdu apsaugantį vaikų regėjimą. "TV Magic Tool" ("Stebuklingas televizijos įrankis"), kurį sukūrė Taivano bendrovė - tai autonominė perspėjimo sistema, paprastai dedama ant televizoriaus. Infraraudonųjų spindulių jutiklis matuoja atstumą tarp televizoriaus ir žiūrovo. "Tėvai gali iš anksto nustatyti leistiną atstumą tarp televizoriaus ir žiūrovo. Jeigu vaikas sėdi per arti, "TV Magic Tool" ima rėkti: "Bičiuli, tu sėdi per arti!" Jeigu vaikas nepasitraukia, įtaisas dar du kartus jį įspėja prieš išjungdamas televizorių", - aiškino prietaisą sukūrusios bendrovės atstovai.

Prietaiso kūrėjai užpatentavo savo išradimą Taivane bei Kinijoje ir dabar ieško tarpininko prekiauti "TV Magic Tool". Toks įtaisas kainuotų 3,6 tūkstančio Taivano dolerių (1300 litų). Kompanijos vadovui Ouyangui Ho idėja sukurti tokį prietaisą kilo prieš trejus metus, kai jis sužinojo, kad jo aštuonmetis sūnus dėl televizoriaus žiūrėjimo tapo trumparegis. "Dabar mes turime "TV Magic Tool", ir man nebereikia aiškinti savo vaikams, kad pasitrauktų nuo televizoriaus. Kai jie žiūri visi drauge, jie vienas kitą perspėja, kad pasitrauktų nuo televizoriaus, nes jeigu bent vienas sėdės per arti, televizorius išsijungs ir jie vėl turės jį įjungti", - sako O. Ho.

Oftalmologų teigimu, idealus atstumas žiūrėti televizorių yra maždaug šeši metrai nuo ekrano, be to, televizorius turi būti pastatytas akių lygyje.

"Respublika"

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]