LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Stasė MAŽUOLIENĖ

KALĖDINIS STEBUKLAS


Artėjant kalendorinių metų sandūrai kiekvienas žmogus laukia svarbiausių metinių švenčių - Kalėdų ir Naujųjų metų, paslapčiom pasvajoja sulaukti stebuklingojo Senelio su malonia ir nelaukta dovanėle. Menkiausia, netikėta staigmena pamalonina širdį. Ką jau kalbėti apie vaikus. Jie nuo pat rudens rašo Seneliui laiškus, kuriuose prašo dovanėlių, patiki savo įvairiausias svajones. Deja, ne visi mūsų vaikai patys savarankiškai sugeba tai padaryti, bet svajoti svajoja. Kalėdos 28 silpnaregiams vaikams, esantiems Švenčionių rajono organizacijos įskaitoje, - tikras stebuklų metas. Juos netikėtai su dovanėlėmis aplankė Socialdemokratų partijos Švenčionių rajono skyriaus narių - Su LASUC ugdomais mažaisiais švenčioniškiais susitiko A. Grigienė ir J. Kuldasavanorių komanda Alfreda Grigienė ir Janina Kulda. Moterys dovanėles kiekvienam vaikui nuvežė ir įteikė pačios. Važiuodamos pas silpnaregį Juozuką, gyvenantį Švenčionėliuose, daugiavaikėje šeimoje, dovanų ir maisto produktų vežė ne tik berniukui, bet ir visai šeimai, kad šventės būtų laukiamos.

Gruodžio 14 dienos popietę rado laiko ir transportą nuvažiuoti pas 10 mūsų rajono vaikų, gyvenančių Vilniuje, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre (LASUC). Tikslas - artimiau pabendrauti su kiekvienu vaiku, sužinoti jo svajones, pomėgius. Malonu buvo stebėti nuoširdų, šiltą bendravimą su mažaisiais svajokliais. Vaikai rodė savo rankdarbius, piešinius, deklamavo eilėraštukus, noriai pozavo, o susėdę prie šventinio stalo, valgydami viešnių atvežtą didžiulį tortą, gerdami Švenčionių vaistažolių fabrike gamintą vaistinę arbatą, garsiai su nuostaba spėliojo, kaip juos aplankė geradariai kraštiečiai, neabejingi vaikams su negalia. Nepastebėjom, kaip prabėgo kartu kelios valandos. Gžegošas sakė, kad užaugęs bus choro dirigentas, nes dabar būdamas septynerių metų gerai skambina pianinu, dvyliktokė Aušra norėtų būti dizainerė. Leonidas - būsimas gaisrininkas, o mažoji Justina norėtų turėti daug saldainių ir žaislų. Lai nepyksta vaikai, kad jų svajones pasakėm visuomenei, bet iš visos širdies linkime, kad ateityje mažųjų svajonės tikrai išsipildytų.

Esam dėkingi ir LASUC darbuotojams, kad sudarė mums sąlygas praleisti laiką kartu su rajono vaikais. Mus išlydėdama direktorė A. Daujotienė padėkojo už apsilankymą, ir sakė: "Gerai, kad švenčioniškiai pradeda naujas tradicijas - švenčių proga lanko vaikus, blogai, kad Kalėdos ir Naujieji metai būna tik kartą. Jei tokių švenčių būtų daugiau, ir žmonės taptų geresni."

Tad turėkim vilties ir kantrybės. Atsisveikindami vieni kitiems sakėme ne "viso gero", o "iki kito karto".

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]