MUMS RAŠO

Ramutė GELAŽANSKIENĖ

KALĖDINĖ DOVANA


Ekskursantai Kauno rotušės aikštėjeArtėjant šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, mes visi, be abejo, tikimės dovanų iš pačių artimiausių žmonių: šeimos narių, draugų. Vaikai, žinoma, iš Kalėdų Senelio.

Lietuvos moterų su negalia bendrijos narėms ir jų šeimoms, ypač vaikams, Kalėdų proga buvo padovanota nuostabi dovana. O Kalėdų Seneliu pabuvo Karaliaus Mindaugo Naujojo amžiaus LIONS klubas, gruodžio 10 d. padovanojęs ekskursiją regėjimo negalią turinčių asmenų šeimoms į Kauno A. Žmuidzinavičiaus muziejų, M. K. Čiurlionio meno galeriją ir XXI amžiaus katakombas, į Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje veikiančią parodą. Ekskursijoje dalyvavo 32 žmonės: 10 suaugusių ir 22 vaikai. Malonu buvo, kai matėme, kaip džiaugėsi vaikai, kaip įspūdingai apie dailininką A. Žmuidzinavičių ir jo surinktą kolekciją pasakojo ekskursijos vadovas.

Neišdildomą įspūdį vaikams paliko apsilankymas M. K. Čiurlionio dailės galerijoje. Ekskursijos vadovė, čia pradėjusi pasakojimą apie Čiurlionį kaip asmenybę, neužmiršo ir jo kūrybinio palikimo.

Įsimintina, kaip prie vieno paveikslo, kuriame buvo pavaizduotas kūdikis su pienės žiedu ir ore sklandančiu ereliu, Andriejus sušuko: "Eik tu sau - juk taip nebūna!" Vaikai taip buvo įsijautę, kad vos ne prie kiekvieno paveikslo vyko pokalbiai, diskusijos su ekskursijos vadove.

Ypač gražus buvo baigiamasis akcentas, kai prie paskutinio ekspozicijos paveikslo pasigirdo M. K. Čiurlionio simfoninės poemos "Jūra" garsai. Vaikai tyliai, ramiai susėdę muzikos salėje, išklausė kūrinį, stebėdami Čiurlionio tapytą dekoraciją teatrui, kuri yra vienintelis tokios apimties Čiurlionio kūrinys.

Pakilios nuotaikos pėsčiomis patraukėme Laisvės alėja, kuri jau šventiškai pasipuošusi, į šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią, kur jau laukė kitokie įspūdžiai. Patyrę tai, kas norėta pasakyti apsilankiusiems XXI a. katakombose, vieni buvo susimąstę, kiti šypsojosi be vargo įveikę užduotį ir, žinoma, buvo daug emocijų, daug kalbų.

Sėdame į autobusą ir vykstame į McDonaldo restoraną, kur laukia karšti dešrainiai, keptos bulvytės ir, žinoma, siurprizai. Čia su maisto paketu vaikams pateikiami "Kinder" siurprizai, kuriuose kiekvienas randa po įdomų žaislą.

Na, o po sočių pietų, jau laikas ir į namus. Grįžtant vaikų laukė dar viena maloni staigmena. Mūsų globėjai, pasirodo, buvo paruošę dar ir po kalėdinių saldumynų paketą kiekvienam vaikui.

Yra vaikų, kurie jau matė ir Egipto piramides, ir Egėjo jūrą, ir dar daug įvairių, įdomių dalykų. Bet mūsų ekskursijos dalyviai Juozukas, Leonidas, Viktutė, Andriukas tokių dalykų vargu ar galėtų pamatyti. Jie ir visi kiti, dalyvavę ekskursijoje, laimingi ir kupini įspūdžių, grįžo namo ir, paprašyti mūsų globėjų, parašys apie tai. Aišku, ir apie tai, ką svajoja išvysti ateityje. Kas žino - gal jų svajonėms lemta išsipildyti.

Mes norime padėkoti rėmėjams - Karaliaus Mindaugo Naujojo amžiaus LIONS klubo nariams - už nuostabią kalėdinę dovaną vaikams. Tikimės ir tolesnio nuoširdaus bendradarbiavimo.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]