REDAKTORIAUS ŽODIS

 

SVEIKI SULAUKĘ


Pagal kinų kalendorių šie metai yra raudonojo - ugninio - šuns metai. Ant liežuvio galo kirba žodžiai, kad šuns metais ir gyvenimas turėtų būti šuniškas. Tačiau šuns gyvenimas nevienodas: vienas, sočiai priėdęs, snaudžia ant televizorių žiūrinčio šeimininko kelių, kitas - alkanas šąla lauke prie būdos. Neregio gyvenime šuo atlieka (tiesa, ne pas mus, užsienyje) labai svarbų vedlio darbą. Todėl ir norisi visiems "Mūsų žodžio" skaitytojams palinkėti, kad šie metai jus kaip tas šuo-vedlys per gyvenimą vestų patikimai, kad aplenktumėte aštrius kampus ir gilias duobes ir saugiai būtumėte perduoti 2007 metų globai.

Atsigręžę atgal, galime sakyti, kad 2005-ieji "Mūsų žodžiui" buvo neblogi: žurnalas ir jo priedai brailio raštu skaitytojus pasiekdavo be didesnių sutrikimų. Netrūko žmonių, "Mūsų žodį" skaitančių internete ar įgarsintą. Džiugina tai, kad vis daugiau įvairių valstybinių institucijų supranta neregių informacijos brailio raštu poreikį. Prie LR Kultūros ministerijos, finansavusios knygų brailio raštu leidybos programą, ir Valstybinės mokesčių inspekcijos, taip pat prisidėjo Užsienio reikalų ministerija, parėmusi informacinio leidinio apie Europos konstituciją brailio raštu išleidimą. Gyvenimas Europos Sąjungoje į mūsų kasdienybę įneša savų korektūrų. Praėjusiais metais teko konsultuoti daug vaistus gaminančių ir importuojančių įmonių brailio raštą pritaikant užrašams ant vaistų pakuočių. Nieko nepadarysi - Europos Sąjunga reikalauja ir reikia vykdyti. Smagu ir tai, kad brailio raštą prisimena ir verslo žmonės. Pavyzdžiui, uždaroji akcinė bendrovė "Pakmarkas", vilniečiams padovanojusi uogienės stiklainėlių, sumanė juos papuošti užrašu brailio raštu "Su naujais 2006". Smulkmena, tačiau tokia maloni. O gyvenime labai daug kas prasideda nuo smulkmenos. Tikėkimės, kad jų mums pateiks ir 2006-ieji.

Atsivertę šį žurnalo numerį ir perskaitę Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininko interviu suprasite, kad "Mūsų žodžiui" darbo nepristigs ir šiais metais: suvažiavimas, jubiliejai, reformos. O kur dar kasdienio gyvenimo aktualijos ir staigmenos? Beje, šiais metais uždavinių šaškininkams neberasite. Paskelbti rezultatai perša mintį, kad žurnalo skaitytojams šis konkursas nebuvo labai reikalingas. Nerasite net ir užsieniečius sudominusių karikatūrų skyrelyje "Tiflohumoras". Jų tiesiog fiziškai pritrūko. Todėl, jei domitės karikatūromis, jei jas renkate, pasidalinkite sukaupta medžiaga su kitais - siųskite ją "Mūsų žodžiui". Siųskite ne tik karikatūras, bet ir straipsnius, prisiminimus, laiškus, žinutes. Pasidalinkite mintimis, kurios gali būti naudingos ir kitiems žurnalo skaitytojams. "Mūsų žodį" galite pasiekti įvairiais būdais: siųsdami elektroninius laiškus, rašydami tiek brailio, tiek reginčiųjų raštu ar tiesiog skambindami.

Metai prasidėjo džiugia žinia, kad "Mūsų žodžio" skaitytojų nesumažėjo: apie tai liudija prenumerata. Ta proga noriu redakcijos darbuotojų ir visų "Mūsų žodžiui" rašiusių mūsų talkininkų vardu padėkoti Jums, žurnalo skaitytojams, kad neiškeitėte mūsų į kitus leidinius ir šiais metais. Ačiū ir tiems, kurie "Mūsų žodžio" prenumeratos nepamiršote rašydami įvairius projektus ir programas, kad gavę lėšų sunkiau besiverčiantiems organizacijos nariams užprenumeravote "Mūsų žodį" iš "valdiškų" pinigų. Na, o neužsiprenumeravusieji žurnalo, matyt, skaitys internete arba iš Lietuvos aklųjų bibliotekos pasiims įgarsintą.

Su atėjusiais Naujaisiais metais! Linkiu kūrybingumo, tvirtos sveikatos ir geros nuotaikos.

 

Vyr. redaktorius Vytautas GENDVILAS

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]