SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

PALIKO SLOGŲ ĮSPŪDĮ


JAV mieste Kolorado Springse vyko Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos (IBSA) organizuotos iki 19 metų jaunimo pasaulio žaidynės.

Renginio programoje buvo penkios sporto šakos. Lietuvos aklųjų sporto fereracijai (LASF) atstovavo Vilniaus sporto klubo "Šarūnas" septyni atletai ir Kauno klubo lengvaatletis Mantas Panovas.

Deja, šį kartą šalies sportininkai į namus grįžo su slogiais įspūdžiais. Dalyvius stebino kaip reta prasta žaidynių organizacija, informacijos stygius.

Lietuvos delegacijos viena favoričių buvo Atėnų parolimpinių žaidynių prizininko stajerio Lino Balsio treniruojama 14-metė lengvaatletė Gluosnė Norkutė. Pernai Čekijoje vykusiose IBSA analogiškose žaidynėse ji tapo 300 metrų bėgimo čempione, o Kolorado Springse B3 grupėje neturėjo savo amžiaus konkurenčių.

Šuolių į tolį sektoriuje G. Norkutė pasiekė asmeninį rekordą. Tačiau rungtyniavo tik su bendraamžiais berniukais ir medalio negavo.

G. Norkutė buvo pasirengusi bėgti 60 ir 300 metrų. Ir čia ji neturėjo tokių pat 13-16 metų partnerių. Todėl neplanuotose kitose dviejose bėgimo rungtyse lenktyniavo su daug vyresniais 17-19 metų vaikinais. Vilnietė 400 metrų įveikė per 1 min. 14,6 sek. (4-oji vieta) ir 100 metrų nubėgo per 14,65 sek. (5-oji vieta).

M. Panovas 17-19 metų vaikinų šuolių į tolį atrankos varžybose nušoko 5 m 69 centimetrus. Tačiau teisėjai kauniečiui nepasakė, kad tai septintas rezultatas, užtikrinantis kelialapį į aštuonių stipriausiųjų finalą. Baigęs atrankos varžybas M. Panovas nusiminęs išėjo iš stadiono.

M. Panovas 100 metrų nubėgo per 12,12 sek. ir į finalą nepateko.

Dziudo imtynių varžybose dalyvavo taip pat du Lietuvos sportininkai, trenerio Petro Čyžiaus ugdomi Giedrius Valeika (13-16 metų atletų varžybos) ir Robertas Antropikas (17-19 metų). Abu galynėjosi su iki 60 kg svorio imtynininkais.

G. Valeika pasidalijo trečiąja ketvirtąja vietomis. Jis džiaugėsi įveikęs žaidynių vicečempioną bulgarą Aleksandrą Stojanovą. Vilnietis turėjo vilčių pakilti aukščiau, bet paskutinėje dvikovoje nežymiai pralaimėjo kinui Jung Hong Jun.

R. Antropikas užėmė ketvirtąją vietą. Jis penkių imtynininkų varžybose pranoko tik amerikietį Roną Hawthorną, prieš kurį laimėjo įtikinamai 10:0.

Golbolo turnyre dalyvavo devynios komandos. Trenerio Vyganto Mockūno ugdomiems šarūniečiams šioje rikiuotėje atiteko 6-oji vieta.

Atrankos etape vilniečiai 7:4 nugalėjo turkus, 10:5 sutriuškino Pietų Afrikos Respublikos žaidėjus, pralaimėjo 2:4 žaidynių čempionais tapusiems amerikiečiams ir po permainingos kovos nusileido vokiečiams 7:8, nors ilgą laiką turėjo trijų įvarčių pranašumą.

Ketvirtfinalyje Lietuvos golbolininkus 6:4 nugalėjo švedai.

Mūsų šalies komandoje rezultatyviausias buvo Mindaugas Suchovėjus. Jis pelnė 15 įvarčių.

Tikėkimės, kad LASF nariams IBSA kitos pasaulio jaunimo sporto žaidynės bus sėkmingesnės.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]