NAUJOVĖS

Egidijus BIKNEVIČIUS

JAUNIMAS PROPAGUOJA TECHNOLOGIJAS


Lietuvos aklųjų inovacininkų sąjunga (LAISA) - organizacija, suburta aklųjų ir silpnaregių studentų. LAISA atsirado, kad spręstų regėjimo negalią turinčio jaunimo problemas. Dažniausiai jos susijusios su jaunų žmonių studijomis, tačiau imamės ir kitokios veiklos. Kartu esame tam, kad regėjimo negalios jaunimas būtų geriau suprastas ir atstovaujamas visuomenėje bei įvairiose organizacijose. Vienas iš LAISA tikslų - naujų pažangių technologijų diegimas visose jaunimo su regėjimo negalia veiklos srityse. Taip pat informacinių šaltinių prieinamumas, inovatyvių sprendimų realizavimas.

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad jaunimas toliau sėkmingai plėtoja projektinę veiklą. Vienas tokių projektų - elektroninių straipsnių bazė neregiams ir silpnaregiams. 2004 m. lapkritį minėta duomenų bazė startavo. Ja gali naudotis tik regėjimo negalią turintys asmenys. Pageidaujantys naudotis šiuo informacijos šaltiniu, turi sudaryti elektroninę sutartį su Lietuvos aklųjų inovacininkų sąjunga. Sutartis sudaroma internetu, užpildžius specialią formą ir sutikus su sąjungos keliamomis duomenų bazės naudojimosi sąlygomis. Suvedus reikalingus duomenis, bus patikrinta, ar asmuo priklauso tikslinei grupei, galinčiai naudotis elektroninių straipsnių baze, tada - suteikta prieiga prie duomenų bazės. Asmuo, turintis teisę naudotis šia duomenų baze, gali vykdyti reikalingos informacijos paiešką pagal įvairius užklausos kriterijus, dėti aktualią informaciją įvairiais formatais (pageidautina doc) ir taip prisidėti prie informacijos išteklių plėtros. Vykdydama šį projektą, LAISA siekia regėjimo negalios žmonėms užtikrinti geresnes prieigos prie informacijos galimybes, skatinti neįgaliuosius vis plačiau naudoti informacines technologijas žinioms įgyti. Projektas bus tęsiamas ir šiais metais: bazė bus nuolat pildoma, konsultuojami vartotojai ir baigiami jos adaptavimo neįgaliesiems darbai.

Svetainės vaizdelisNoriu visus paraginti prisijungti prie bendro informacinio šaltinio plėtros ir kurti informacijos lobyną kartu. Jaunimas taip pat kviečia prisijungti prie Lietuvos aklųjų inovacininkų veiklos kiekvieną aktyvų jaunuolį, kuris trokšta linksmai gyventi, siekia saviraiškos ir tobulėjimo. Kreipkitės drąsiai ir neabejokite, kaip jums pavyks, nes jūs visada laukiami. Svarbiausia žinoti, ko norite patys iš savęs!

Kreipkitės:

El. p. [email protected]

Tel. +370 659 12522

Duomenų bazės adresas www.laisa.vu.lt/db.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]