KULTŪRINĖS VEIKLOS 40-MEČIUI

Aredna JOKUBAUSKIENĖ

IKI PASIMATYMO, PALANGA...


Prieš keturiasdešimt metų tuometinė Lietuvos aklųjų draugija didžiuosiuose šalies miestuose įkūrė kultūros namus. Jų pradėta kultūrinė veikla sėkmingai tęsiama iki šių dienų. Taip sutapo, kad kurortinio sezono atidarymo dieną į Palangą atvyko dešimt geriausių Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos meno mėgėjų kolektyvų iš Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus. Aklųjų ir silpnaregių kultūrinės veiklos 40-mečiui renginių ciklo baigiamajame koncerte "Muzikos tiltas per Lietuvą" dalyvavo per 150 meno mėgėjų.

Jau ketvirti metai mūsų kolektyvai svetingai sutinkami "Baltijos" poilsio namuose: apsigyvena ir surengia turiningą koncertą poilsiautojams.

Prieš koncertą pirmą kartą surengtas seminaras "Aklųjų ir silpnaregių kultūrinės saviraiškos realijos: dabartis ir rytdiena". Per trisdešimt žmonių - institucijų, kolektyvų, būrelių vadovų, renginių vertintojų, specialistų, LASS centro tarybos darbuotojų, žiniasklaidos atstovų - kalbėjosi apie aklųjų ir silpnaregių kultūrinio gyvenimo nūdienos aktualijas, kūrė ateities planus, aptarė apžiūros rezultatus, ieškojo būdų sėkmingam neregių integravimuisi į vietos visuomenės kultūrinį gyvenimą.

Poilsiautojams koncertuoja “Versmė”Koncerte žiūrovai ir šį kartą turėjo progos iš arčiau susipažinti su regėjimo negalią turinčių žmonių meniniais kolektyvais: kanklių ansambliu ir šokių kolektyvu "Šimtažiedis" iš Vilniaus, folkloriniais ansambliais "Sedula" iš Šiaulių ir "Versme" iš Vilniaus. Kaunui atstovavo moterų vokalinis ansamblis ir grupė "Meniu". Mėgėjų teatro kolektyvas "Arka" iš Panevėžio parodė spektaklį "Barbora pasiskubino", gražiai dainavo ir panevėžiečių duetas - A. Markevičius ir P. Simonaitis. Daug nepamirštamų akimirkų žiūrovams suteikė klaipėdiečių liaudiškos muzikos kapela "Vyra" ir retro muzikos ansamblis "Prisiminimas". Visi kolektyvai verti pačių gražiausių žodžių, yra aukšto meninio lygio. Juos mėgsta ir klausytojai. Vadinasi, kruopštus ir pasiaukojamas kolektyvų vadovų darbas yra labai prasmingas ir reikalingas.

Dėkojame visiems dalyviams ir kolektyvų vadovams už gražias nepakartojamas akimirkas. LASS centro tarybai už suteiktą galimybę aplankyti Palangą. Nuoširdžiai dėkojame VšĮ poilsio namų "Baltija" direktoriui p. Jonui Juchnevičiui, darbuotojoms J. Vaitelienei, D. Vitkauskienei ir visam valgyklos kolektyvui.

Tikėkime, kad Palanga dar ne kartą mus svetingai sutiks. Iki pasimatymo!

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]