TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

KVAPIOS ŠVENTĖS


Dažnai namus aromatizuojame oro gaivikliais ar smilkalais. Malonus namų kvapas sukuria romantišką šventinę nuotaiką. Neskubėkime pirkti įvairių gaiviklių. Prie šventinio stalo svečiai bus maloniai nustebinti maža jūsų paslaptimi - kvepiančia žvakės liepsna. Tai labai nesunku padaryti patiems.

Jeigu liko žvakigalių, neskubėkite jų išmesti. Paimkite nedidelį ir negilų indelį, pavyzdžiui, skirtą uogienei ar nedidelę stiklinę taurę. Vaškas - plastiška medžiaga ir lengvai įgyja reikiamą formą. Žvakių likučius sudėkite į emaliuotą puoduką ir šildykite ant silpnos ugnies. Kai vaškas visiškai ištirps, nukelkite puodelį nuo ugnies ir išpilstykite vašką į paruoštus indelius. Prieš tai pasiruoškite dagtį - tam tiks bet kokia natūralaus pluošto virvelė. Sintetinis siūlas stipriai rūks arba visai nedegs. Apvyniokite virvele pieštuką ir padėkite jį ant vazelės krašto taip, kad virvelės galas siektų indelio dugną. Tada jau galima pilti karštą vašką. Palikę išlindusį neilgą galiuką, virvelę nukirpkite. Į vašką įlašinkite mėgstamų kvepalų ar kvapnių esencijų, pvz. lavandos.

Galima pasigaminti įvairių formų žvakelių įvairioms progoms: pvz., norint, kad Velykų stalas atrodytų puošniai, mums reikės labai nedaug. Paprasčiausias būdas: į pusiau perskelto kiaušinio lukštą įstatykite jubiliejinės žvakutės nuodėgulį ir likusią lukšto dalį užpilkite karštu vašku. Tokias žvakeles galite kelias sustatyti indelyje ant stalo tarp įvairių žalumynų ar po vieną į žvakides.

Jei turite keleto spalvų žvakių likučių, lydykite juos atskiruose indeliuose. Į stiklinius indelius pilkite po truputį maišydami spalvas, arba atsargiai sluoksniuokite kaip spalvotą želė. Tokios žvakės tiks Naujiems metams ar gimtadieniui.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]