RENGINIAI

Irena VOLODKIENĖ

"AUKSO PAUKŠTĖ"


Lietuvos liaudies kultūros centras ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondas 1999 metais įsteigė metų nominacijas mėgėjų meno kolektyvams ir jų vadovams. Nominacijų skyrimo komisija apsvarstė pateiktas kandidatūras ir išrinko geriausius.

Džiugu, kad vokalinių ansamblių 2004-ųjų metų nominacijos GERIAUSIAS VOKALINIS ANSAMBLIS vardą ir AUKSO PAUKŠTĘ pelnė Šiaulių miesto kultūros centro filialo Aklųjų ir silpnaregių kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis DERMĖ (vadovė Daina Kavaliauskienė). Nominuotų chorų ir vokalinių ansamblių paskelbimas laureatais, jų koncertas ir AUKSO PAUKŠTĖS įteikimo iškilmės vyko š.m. kovo 11 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Mišrus vokalinis ansamblis DERMĖ pradžiugino klausytojus savo koncertine programa.

Mišrus vokalinis ansamblis 'Dermė' scenoje

Mišrus vokalinis ansamblis "Dermė" įkurtas 1997 m. Pirmasis vadovas - Mykolas Žalneravičius. Nuo 1998 metų ansambliui vadovauja Daina Kavaliauskienė.

Pagrindiniai kolektyvo laimėjimai, pasiekimai, programos: 1999 m. kolektyvas apdovanotas LASS III laipsnio diplomu už kūrybinius ir meninius pasiekimus. 2000 metais tarptautiniame vokalinių ansamblių festivalyje "Liepų žydėjimas" Piarnu mieste (Estija) kolektyvas apdovanotas diplomu už geriausiai atliktą liaudies dainą. 2001 metais Liaudies kultūros centro rengtame respublikinio solistų ir vokalinių ansamblių konkurse "Sidabriniai balsai" II ture Telšiuose laimėtas I laipsnio diplomas ir šio konkurso III ture, kuris vyko Vilniaus rotušėje, laimėtas III laipsnio diplomas. 2002 metais meno mėgėjų festivalyje "Rudens mozaika" Šiaulių m. kultūros centre ansambliui įteikta "Šauniausio kolektyvo" nominacija. 2003 m. regioniniame vokalinių ansamblių festivalyje - konkurse "Lietuviais esame mes gimę" Kuršėnų kultūros centre laimėta II vieta. 2002 ir 2004 metais kolektyvo vadovė Daina Kavaliauskienė parengė projektus respublikiniam aklųjų ir silpnaregių bei sveikųjų solistų, vokalinių ansamblių festivaliui "Dainuok, širdie". Kiekvienais metais ansamblis ruošia Advento vakaro programas. L. Abario mišias ansamblis giedojo Šiaulių m. Šv. Ignaco bažnyčioje, grafų Rusteikų koplyčioje, Šiaulių raj., Gilvyčiuose, Radviliškio bažnyčioje.

Šiuo metu kolektyve 15 dalyvių. Visi dalyviai noriai lanko repeticijas, kurios vyksta 2 kartus per savaitę po 2 val. Prieš koncertus repetuojama ir papildomai. Iš pirmųjų ansamblio dalyvių šiandien dainuoja Birutė Kilkienė. Kaip sako pati Birutė: "Stengiuosi lankyti kiekvieną repeticiją, kad neatsilikčiau". Vadovė ją apibūdina kaip stropią, greitai įsimenančią kūrinio tekstą ir melodiją, drąsiai išsakančią savo nuomonę. Nuo 1998 metų ansamblyje dainuoja ir vadovės vyras Anatolijus Kavaliauskis, kuris taip pat muzikantas. Ansamblio seniūnė Ilmera Abromavičienė ansamblyje dainuoja nuo 2001 metų , kartu dainuoti prikalbino ir savo vyrą Nerijų.

Ko reikia, kad žmogus galėtų dainuoti ir kokios nuotaikos sužinojus apie nominaciją?

Vadovė Daina Kavaliauskienė: "Jei yra noras dirbti, jei žmogus turi klausą ir balsą, darbu galima pasiekti norimą rezultatą. Man reikalingas vieningas kolektyvo alsavimas.

Šis apdovanojimas ne tik džiaugsmas, bet ir įpareigojimas. Aš žinau, ką mes galime, ir stengiuosi tai įgyvendinti."

Šis AUKSO PAUKŠTĖS apdovanojimas - nuoširdaus ir profesionalaus kolektyvo ir vadovės darbo įvertinimas. Kolektyvo credo: šypsotis, dainuoti ir būti laimingiems.

Palinkėkime kolektyvui kūrybinės sėkmės!

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]