PROJEKTAI

 

PRISIKELIA SENIEJI AMATAI


Apie pynėjo amato ateitį diskutuoja būrelio vadovas G.Lopeta ir LASS pirmininko kultūros ir informacijos patarėja D.CidzikienėGruodžio 23 d. Vilniuje, Neįgaliųjų verslo informacijos centre, vyko projekto "Žmonių su regėjimo negalia amatų skatinimas" rezultatų aptarimas. Projektas startavo 2004 m. pradžioje. Juo buvo siekta paskatinti regėjimo negalią turinčius žmones domėtis amatais, nemokančius - jų pramokti. Metų pradžioje Neįgaliųjų verslo informacijos centre buvo suremontuotos patalpos, nupirkta reikalinga technika, įkurti trys būreliai: pynimo, keramikos ir medžio darbų. Metų pabaigoje juos nuolat lankė 20 - 25 žmonės.

Gruodžio 23 d. surengta pirmoji regėjimo negalią turinčių amatininkų parodėlė. Būrelių vadovai ir dalyviai diskutavo apie tolimesnę amatų būrelių veiklą bei perspektyvas, aptarė žaliavų įsigijimo, realizacijos problemas. Vilniečiai amatininkai rengiasi aktyviai dalyvauti įvairiose sostinėje vykstančiose amatų mugėse, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos kultūriniuose renginiuose.

Projekto partneriai - viešoji įstaiga "Amatų gildija". Čia yra galimybė geriausius neregių amatininkų gaminius parduoti. Kaip teigė "Amatų gildijos" vadovai, iki metų pabaigos jau parduota keletas pintų gaminių. Pirmaisiais rezultatais patenkinti ir patys amatininkai, ir projekto iniciatoriai - Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga.

("Mūsų žodžio" inf.)

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]