RENGINIAI

Stasė MAŽUOLIENĖ

MATĖM LIESDAMI


Mes, LASS Švenčionių rajono organizacijos nariai, šiais metais netradiciškai paminėjom Tarptautinę baltosios lazdelės dieną. Spalio 19 dieną Vilniuje, Radvilų rūmuose, buvo atidaryta nauja meno pažinimo paroda "Liečiu-matau", skirta regos negalią turintiems žmonėms. Lapkričio 4 dieną organizavom išvyką į Vilnių. Kelionės tikslas - aplankyti šią parodą, patiems pajusti, pirštais "pamatyti" meno kūrinius. Parodos liečiami objektai sukurti pagal žinomų tarpukario Lietuvos dailininkų paveikslus vadovaujant dailės pedagogams. Parodos sumanymą inspiravo J. Vienožinskio, A. Galdiko, A. Gudaičio, A. Samuolio, V. Kairiūkščio ir V. Drėmos kūriniai.

Su garsiais menininkais savo jėgas išbandė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleiviai, keramikai. Jie parodai pateikė savo darbų iš molio. Išvykoje dalyvavo 20 vyresnio amžiaus žmonių, kurie meno kūrinius pirmą kartą apžiūrinėjo pirštais. Iš Radvilų rūmų vykome į Lietuvos radijo ir televizijos muziejų. Mus pasitiko laidų "Sutik mane" vedėja Gema Padribonienė. Jos lydimi apžiūrėjome muziejų, klausėmės įrašų, pabuvom televizijoje. Pamatėm, kaip ruošiamos, filmuojamos televizijos laidos.

Grįždami dar funikulieriumi pakilome į Gedimino kalną. Kiek leido matymas, grožėjomės Vilniaus miesto vaizdais.

Esam labai patenkinti išvyka, turiningai praleistu laiku. Autobusą išvykai skyrė Svirkų seniūnija, o už jį sumokėjo Švenčionių rajono socialinės paramos skyrius.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]