TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

GYVENK SVEIKAI


Rudenį organizmas kaupia atsargas žiemai, todėl nepatartina laikytis jokių drastiškų dietų. Bet jei per atostogas nespėjote sublogti, nenusiminkite. Jūs dar galite tai padaryti.

Sulieknėsite ar išsaugosite gražią figūrą paprasčiausiai gerdamos arbatą.

Žalioji arbata aktyvina virškinimą, šalina iš organizmo rūgštis, malšina apetitą ir skatina riebalų apykaitą.

Ne viena esate tai patyrusi - pradėjus laikytis dietos, skrandis stoja į kovą: susitraukia ir urzgia, kartais ima graužti rėmuo. Žaliojoje arbatoje yra kofeino ir rauginių medžiagų, kurios slopina šiuos simptomus, taip pat šis veiksmingas derinys žvalina ir teikia energijos.

Jei nuolat gersite žaliąją arbatą, ims kristi svoris. Daugiau kaip 400 aromatingųjų medžiagų, esančių žaliojoje arbatoje, žadina skonio receptorius, todėl per riebus ar per saldus maistas tampa ne toks skanus. Pats organizmas ima reikalauti šviežių vaisių bei daržovių.

Žalioji arbata jaunina odą. Gruzijos mokslininkai, tyrę žaliosios arbatos poveikį odai, įsitikino, kad ji gali apsaugoti nuo žalingo saulės poveikio ir jauninti spuoguotą bei vystančią odą. Naujausiais tyrimais įrodyta, kad žaliosios arbatos antioksidantai nykstančias odos ląsteles vėl atnaujina. Remdamiesi kito tyrimo išvadomis mokslininkai teigia: "Dar neaišku, ar žalioji arbata gali išlyginti ką tik susiformavusias raukšles, bet tikrai padeda nuo jų apsisaugoti".

Žalioji matė teikia žvalumo. Jos įsigyti galima ne tik specialiose arbatos parduotuvėse. Jei gersite tik pabudusios, tapsite žvalesnės. Ištisas valandas juntame arbatoje esančio kofeino poveikį. Matė reguliuoja kraujospūdį, todėl yra ideali priemonė nuo tingumo ir apatijos, kurie paprastai atsiranda pradėjus laikytis dietos. Vitaminai B1 ir B2 bei magnis, esantys arbatoje, stiprina nervus, o kalis pašalina iš organizmo nereikalingus skysčius. Taip pat matėje esantis biologiškai aktyvių medžiagų "kokteilis" mažina alkį.

Kaip virti

Vienam puodeliui imkite 1 arbatinį šaukštelį arbatžolių. Užpilkite karštu, bet ne verdančiu vandeniu (užvirus vandeniui, palaukti 5-10 min.), palaikykite 5 minutes ir nukoškite. Likusias arbatžoles galite palikti be vandens - galėsite užpilti antrą ir trečią kartą - arbata vis dar bus gardi. Tada užplikius reiks laukti 1-2 min., gerkite po 1-2 puodelius vietoj rytinės kavos. Dar pasimėgaukite perpiet ir vakare. Kilus norui pasmaližiauti, taip pat išgerkite puodelį žaliosios arbatos.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]