IŠ KELIONIŲ SUGRĮŽUS

Ramutė GELAŽANSKIENĖ

RUDENS EKSKURSIJA


Ankstyvą rugsėjo 11 rytą prie Vilniaus ir Alytaus apskričių tarybos pastato Naugarduko gatvėje skuba, lekia žmonės su kelioniniais krepšeliais. Tai LASS Vilniaus miesto organizacijos, įmonės, studentų organizacijos nariai, susiruošę keliauti į Nidą, Palangą, Šventąją, Kretingą. Šeštą valandą ryto pradedame gan ilgą kelionę.

Vieni įsitaiso patogiai nusnūsti, kiti čiumpa termosėlį kavos.

Autobusas ištaigus, visiems pakanka vietos, vairuotojas Romanas mandagus ir paslaugus. Pasukę iš Kauno autostrados, važiuojame grožėdamiesi nuostabiais gamtos vaizdais Jonavos link, kur prie mūsų turi prisidėti Danutė Mališauskienė su keletu draugų, mūsų organizacijos narių. O tada jau į Klaipėdą, kur aplankome Jūrų muziejų ir delfinariumą.

O tada - į Nidą, kur mus sutinka ekskursijos vadovė ponia Vanda. Ekskursija prasideda nuo Parnidžio kopos, kur iš tiesų, kaip ponia Vanda sako, dangus ranka pasiekiamas: vienoje pusėje - Kuršių marios, kitoje - jūra, priekyje - lietuviška dykuma ir ypatinga aura. Dešimt kilometrų, nueitų pėsčiomis per Nidą, aplankant pagoniškąsias kapinaites, Tomo Mano namelį, įkopiant į švyturį, užsukant į Kuršmarių krantinę, kur pilna įvairiausiomis vėliavomis pasipuošusių jachtų, nesukėlė nuovargio niekam. Juolab kad diena buvo be galo graži - akis galėjai paganyti ir po dangų, kur plazdėjo įvairiausi aitvarai. Po to - jūros paplūdimys, atokvėpio minutė, malonumai besimaudantiems ir kelionė į Juodkrantę, į Raganų kalną, marių pakrantę, kur kiekvienas galėjo pasigrožėti skulptūromis, o nematantys - net pačiupinėti. Žinoma, neapsieita ir be jūros gėrybių gomurio malonumui.

Jau visai sutemus atvykome į LASS poilsio namus "Spindulys", kur mus maloniai sutiko ir priėmė ponai Daina ir Rimas Vitkauskai.

Kitą dieną, pasipliuškenę rytmečio rūku apsigaubusioje jūroje, pasukome Palangos link, kur ekskursantai norėjo pamatyti restauruojamą Basanavičiaus gatvę, įsigyti suvenyrų, pavaikščioti tiltu į jūrą, įmesti monetų, kad kitą vasarą vėl čia sugrįžtų.

Toliau - HBH pramogų centras, kur vyko kantri muzikos koncertas. Čia vaikų laukė jiems skirtos pramogos, o suaugusiųjų - "Juozapo" alus.

Pasisotinę ir papramogavę pasukome į Kretingos žiemos sodą. Turbūt pirmą kartą gyvenime daug kas pamatė žydintį bananą, daugybę egzotinių augalų.

Emocijų, įspūdžių buvo daug, o nuovargio - jokio. Grįžtant namo, pradžioje pasigirdo tyli, graži melodija, o netrukus dainavo beveik visi. Dainuodami ir pasiekėme namus.

Už visą šitą nuostabią rudens kelionę visų dalyvavusių vardu esu įpareigota nuoširdžiai padėkoti aklųjų choro "Vilnius" direktoriui Vladui Bagdonui, UAB "Liregus" direktoriui Leonui Kirkilovskiui, LASS Vilniaus ir Alytaus apskričių tarybos pirmininkui Sigitui Bilevičiui.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]