"MUSU ŽODIS" KLAUSIA

 

 


Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Raimundas ŠimkusĮ Atėnuose vykstančias XII parolimpines žaidynes išvyko ir Lietuvos sportininkai. Iš dvidešimties rinktinės narių keturiolika - aklieji ir silpnaregiai. Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidento Raimundo Šimkaus paklausėme: "Kiek medalių galime tikėtis iš aklųjų ir silpnaregių parolimpiečių?"

- Į parolimpines žaidynes išvyko keturiolika aklųjų ir silpnaregių sportininkų: septyni lengvaatlečiai, šeši golbolininkai ir vienas dziudo imtynininkas. Medalių galime laukti iš lengvaatlečių L. Balsio, K. Bartkėno, R. Urbono. O jei dar medalį pelnytų V. Girnius, A. Kalvelis, S. Markevičienė ar D. Skerienė, tai būtų labai gerai. Medalio galime tikėtis ir iš imtynininko J. Stoškaus. Tikimės, kad ir golbolininkai iškovos prizinę vietą. Taigi galėtume tikėtis maždaug keturių, šešių medalių. Tačiau sportas yra sportas: iš Lietuvos krepšininkų taip pat visi tikėjosi medalių...

Medaliai medaliais ir lieka, kai juos iškovoji. Tačiau labiausia norėtųsi, kad Lietuvos parolimpiečiai Atėnuose parodytų tai, ką jie iš tiesų gali. Jei prisiminsime Atlantos parolimpines žaidynes, tai ten rezultatai buvo geresni, nei tikėjomės, o Sidnėjuje kai kurie sportininkai pasirodė prasčiau, negu galėjo. Į Atėnus Lietuvos parolimpiečiai išvyksta degdami noru laimėti.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]