MUMS RAŠO

Kristina DAUKŠAITĖ

PIRMĄ KARTĄ PRIE JŪROS


Grupelė Raseinių rajono vaikų su regėjimo negalia pabuvojo Šventojoje, reabilitacinėje vasaros stovykloje "Spindulys". Tokia stovykla prasčiau regintiems vaikams buvo suorganizuota pirmą kartą. Tiflopedagogė Veronika Čirvinskienė ir LASS Raseinių rajono tarybos pirmininkas Jonas Garbaliauskas parašė projektą. Jį rėmė rajono savivaldybė, pritarė rajono taryba, tad buvo gauta lėšų. Šventoji vaikus pasitiko nelabai svetingai - vis lijo ir lijo. Tačiau "Spindulio" poilsio namų direktorius ir administratorė Rimas ir Daina Vitkauskai praskaidrino nuotaiką: šiltai priėmė, aprodė poilsio namus, gražiai bendravo.

Vaikams stovykloje buvo labai smagu. Stovykloje vaikai surengė koncertą, kuris labai patiko poilsiautojams. Vyko piešinių, galvosūkių konkursai. Stovyklautojai aplankė Palangą, pasigrožėjo miestu, atjaunėjusia J. Basanavičiaus gatve. Važiuojant autobusu į Palangą, atsitiko skaudus įvykis - ilgapirštis pavogė stovyklos vadovės pinigus ir dokumentus. Sužinoję apie nelaimę, poilsio namų vadovai pedagogę ir vaikus ramino, guodė, iškūreno pirtį. Šventojoje stovyklautojai maudėsi Baltijos jūroje, kai švystelėdavo saulė, deginosi, rinko akmenėlius, kūrė suvenyrus lauktuvėms. Vakarais vaikai išeidavo pasižvalgyti po Šventosios miestelį. Stovykloje vaikai daug mokėsi padėti vieni kitiems. Tiflopedagogė V. Čirvinskienė mažuosius nuolat mokė, aiškino, pasakojo apie aplinką, skatino pasitikėti savo jėgomis.

Grupėje buvo vaikučių, kurie pirmą kartą pamatė jūrą, maudėsi joje. Roko mama sako, kad už puikų vaikų poilsį visų tėvelių vardu norėtų padėkoti projekto autoriams ir vadovams tiflopedagogei Veronikai Čirvinskienei, LASS Raseinių rajono tarybos pirmininkui J. Garbaliauskui, rajono savivaldybės merui Edmundui Jonylai, visai rajono tarybai, rėmėjams: AB "Raseinių statyba", vadovui Albinui Daugialai, Nemakščių Martyno Mažvydo vidurinės mokyklos direktorei I. Jankevičienei ir autobusiuko vairuotojui Ričardui.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]