ŠVIETIMAS IR REABILITACIJA

Egidijus BIKNEVIČIUS

VILNIAUS UNIVERSITETE GEROS PERMAINOS


Praėjusių metų gruodžio 8 dieną Vilniaus universiteto senato salėje įvyko negalią turinčių studentų ir VU administracijos susitikimas. Iš universiteto administracijos jame dalyvavo rektorius B. Juodka, ūkio direkcijos direktorius A. Staniulis, studijų direkcijos direktorius G. Dikčius, kiti atskirų universiteto padalinių darbuotojai. Susitikime nagrinėtos neįgaliesiems VU studentams aktualios problemos: literatūros prieinamumas elektroniniu formatu, bibliotekos darbo organizavimas, informacinių pranešimų prie dekanatų problema, kompiuterizuotų darbo vietų nebuvimas, mokėjimas už gyvenimą bendrabutyje.

LAISA prezidentas Egidijus BiknevičiusKą pasiekėme? Džiugu, kad išėjome ne tuščiomis, o su šiokiomis tokiomis naujienomis ir viltimis, kurios neregius ir silpnaregius nuteikė optimistiškai. Sužinojome, kad 2002 metais ne veltui buvo eita pas VU rektorių ir su universiteto skaičiavimo centro vadovais kalbėtasi dėl ekrano skaitymo programinės įrangos įsigijimo bei instaliavimo. Šiandien tai jau padaryta, tačiau mūsų prašymas buvo, kad skaičiavimo centre būtų visiškai įrengta darbo vieta studentui su regos negalia. Sužinojome, kad neįgalieji, kurie anksčiau galėjo gyventi bendrabučiuose nemokamai, dabar gali kreiptis į studijų skyrių dėl pašalpos. Tai šiek tiek palengvintų mokesčių naštą. Žadamos nemažos permainos bibliotekoje. Džiugu, kad aktyviausi vėlgi buvo LAISA nariai: Egidijus Biknevičius, Ramūnas Plaušinis ir Aurimas Papečkys.

Visi administracijos vadovai, dalyvavę šiame susitikime, tikrai geranoriškai buvo pasiryžę spręsti mūsų problemas. Na, o mes, neįgalūs studentai, pavasarį turėsime galimybę įvertinti, kiek tie gražūs žodžiai realizuoti praktiškai. Viskas puiku, kai prie gražių žodžių prisidedama dar gražesniais darbais! Tikėkimės, kad garbingiausiam Lietuvos universitetui šiandien ne vis tiek, kaip jame jaučiasi neįgalieji, ir tai mes pajusime karčiai siekdami saldžių mokslo vaisių.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]