NEĮGALIŲJŲ METAI

 

TAU, VILNIAU!


Šventėje koncertavo ir “Temela” iš Kėdainių Rugsėjo 18 dieną Vilniuje įvyko Neįgaliųjų metams skirta šventė "Tau, Vilniau!" Katedros aikštėje daugiau nei 1500 neįgalių menininkų surengė savo darbų parodą mugę, šoko, vaidino, dainavo bei ragavo kareiviškos košės. Šį renginį globoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Šventės dalyvius ir žiūrovus pasveikinusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė džiaugėsi, kad į šventę šiais metais atvyko daugiau žmonių su negalia. Ji sakė: "Pernai pirmą kartą surengę neįgaliųjų dirbinių mugę džiaugėmės sulaukę apie 500 dalyvių, o šiemet, matydama tokį gausų būrį linksmų žmonių, tikiu, jog šventė taps gražia tradicija ir vyks kiekvienais metais".

Ministrė padėkojo Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui už tai, kad ši graži šventė įtraukta į "Sostinės dienų 2003" programą, kad ji papuošė pagrindinę miesto aikštę.

Šventėje gausiai ir solidžiai pasirodė gausus aklųjų ir silpnaregių meno mėgėjų būrys. Vilniečiams ir sostinės svečiams koncertavo kolektyvai iš Kelmės, Kėdainių, Tauragės, Varėnos, Vilniaus ir kitų miestų.

Labiausiai susirinkusieji laukė baigiamojo šventės koncerto, kuriame kartu su jais koncertavo ir populiarios popgrupės. Koncertui bendrus projektus parengė "Spalvų orkestras" ir popgrupė "Hey", Karoliniškių muzikos mokyklos ir "Vilties" ugdymo centro ugdytinių jungtinis orkestras, Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestras ir "Vilniaus" choras.

"M.Ž." informacija

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]