MUMS RAŠO

Stasė JANAITIENĖ

EKSKURSIJA Į LR SEIMĄ


Seimo rūmų fojeNepavadinsi šių dienų ekonominės situacijos lengva, todėl labai malonu, kai atsiranda žmonių, kurie "įleidžia šviesos spindulėlį" į mūsų sąjungos narių gyvenimą.

Gegužės 15 dienos rytą grupelė LASS Tauragės rajono organizacijos narių, daugiausia jaunimo, išvyko į Vilnių. Raseiniuose paėmėme tiflopedagogę V. Čirvinskienę, kuri ne kartą yra lankiusis Seime. Ji mus lydėjo. Mikroautobusą ir vairuotoją šiai kelionei "paskolino" Aklųjų sąjungos pastato Tauragėje nuomininkai - Jungtinis metodininkų centras.

Vilniuje tądien lijo, todėl iš karto nuvykome prie Lietuvos Respublikos Seimo rūmų, nes toks ir buvo pagrindinis kelionės tikslas. Pasitiko mus tauragiškių išrinktas Seimo narys Vaclovas Karbauskis. Sutvarkę formalumus, patraukėme apžiūrėti Seimą "iš vidaus". Ekskursijos vadovu pabuvo pats parlamentaras.

O pamatėme per dvi valandas, praleistas Seimo rūmuose, tikrai nemažai. Apsilankėme ne tik V. Karbauskio darbo kabinete, bet ir Konstitucijos salėje, Baltojoje salėje, Veidrodinėje salėje... Užsukome į Seimo pirmininko priimamąjį. Apžiūrėjome daug kartų per televiziją matytą Seimo spaudos centrą.

Keliolika minučių, praleistų Seimo posėdžių salėje, leido pajausti tą atmosferą, kuri tvyro ten tuomet, kai priiminėjami įstatymai. Paskui Seimo restorane parlamentaras mus pavaišino kava. Jis pasirūpino ir tuo, kad kuras, sunaudotas mūsų kelionei, nei Aklųjų sąjungai, nei jos nariams nieko nekainuotų.

Kiekvienas parsivežėme po leidinuką "Ekskursija po parlamentą" su V. Karbauskio autografu. Seimo fojė nusifotografavome. Nuotraukos elektroniniu paštu Tauragę pasiekė greičiau, nei grįžome patys.

Važiavome į Seimą ne prašyti - norėjome priminti, kad esame, kad norime dirbti ir užsidirbti. Deja, kol kas įstatymai, kurie turėtų padėti akliesiems ir silpnaregiams įsitvirtinti darbo rinkoje, "miega", t.y. paprasčiausiai neveikia. Atsisveikinome susitarę spalio mėnesį susitikti Tauragėje, kai vyks Aklųjų dienų renginiai. Seimo narys pažadėjo parvykti į Tauragę ir juose dalyvauti.

Paskui buvome "Akropolyje". Per dvi valandas nespėjome visko net apvaikščioti. Nusipirkome kas - knygų, kas - gėlių, kas - tiesiog buityje reikalingų daiktų.

Žmonės grįžo namo patenkinti, pamatę ir išgirdę daug naujo.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]