REDAKTORIAUS ŽODIS

 

TIKĖKIME IR BUS GERIAU


Su 2003 metais į mūsų gyvenimą ateina naujas Lietuvos Respublikos Prezidentas, naujos politinės jėgos savivaldybių tarybose. Šie pasikeitimai, matyt, ir yra tam, kad gyventume dar geriau, kad mums dar labiau sektųsi. To ir norisi palinkėti visiems "Mūsų žodžio" skaitytojams. Palinkėti ne vien 2003 metais. Tegul optimizmas ir tikėjimas geresne ateitimi jūsų neapleidžia niekada.

Žurnalo "Mūsų žodis" redakcijai, biurokratiškai tariant UAB "Brailio spauda", 2002 metai buvo neblogi: skaitytojai brailio raštu papildomai prie žurnalo gavo 11 Europos Komisijos delegacijos Lietuvoje informacinių biuletenių. SAMSUNG Korėjos nacionalinės UNESCO komisijos švietimo fondo lėšomis 2-4 klasių mokiniams brailio raštu išleista 16 pavadinimų knygelių. Kai kurios iš jų - iliustruotos reljefiniais piešiniais. Nepamiršo redakcijos ir Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos leidybos programos ekspertai, skyrę lėšų A.Bieracho knygos "Kūno kalba" leidybai brailio raštu. Žurnalo "Mūsų žodis" redakcijoje kas mėnesį apsilanko moksleiviai iš vidurinių ir aukštųjų mokyklų. Gausėja lankytojų UAB "Brailio spauda" prižiūrimose interneto svetainėse (www.lass.lt ir akis.lass.lt).

Įgyto darbų tempo ir apimčių tikimės nemažinti ir 2003 metais. Jau dabar aišku, kad informaciniai leidiniai apie Europos Sąjungą ir Lietuvos vietą joje eis ir šiais metais. Juose spausdinama medžiaga padės geriau suprasti, ko mes į tą vieningą Europą einame ir ką ten rasime. Yra ir daugiau planų, bet norint apie juos kalbėti, reikia sulaukti sumanymų partnerių tvirto "taip".

O koks bus "Mūsų žodis" 2003 metais? Respublikos Seimas šiuos metus paskelbė Neįgaliųjų metais Lietuvoje. Aišku, kad šis įvykis atsispindės ir žurnalo puslapiuose. Kadangi visuomeninės neįgaliųjų organizacijos šiais metais daug dėmesio skirs kovai už įstatymų tobulinimą, tai teisinės informacijos žurnale taip pat pagausės.

Vis mažiau laiko lieka iki tos dienos, kai tapsime Europos Sąjungos nariais. Vadinasi, rašinių, pasakojančių apie Europos aklųjų sąjungos, kitų organizacijų veiklą, neregių gyvenimą ne tik Europoje, bet ir kitose šalyse, taip pat daugės.

Šiais metais sukanka 75 metai nuo organizuoto Lietuvos aklųjų švietimo pradžios. "Mūsų žodis" nepamirš ir šios temos, kaip nepamirš ir visų kitų su neregio gyvenimu susijusių temų.

Visas metų temas išvardinti sunku. Jas sužinos tie, kurie "Mūsų žodį" užsisakė 2003 metams. Redakcijos darbuotojų, visų žurnalui rašančių etatinių ir neetatinių korespondentų, talkininkų vardu noriu visiems padėkoti, kad "Mūsų žodį" skaitysite ir šiais metais. Kad ne tik skaitysite, bet, radę įdomesnį straipsnį ar naudingą informaciją, žiniomis pasidalinsite su tais, kurie žurnalo dėl vienokių ar kitokių priežasčių neskaito. Gal po to jie taip pat taps "Mūsų žodžio" skaitytojais, o gal ir parašys mums. O rašyti šiais metais, kaip jau supratote, tikrai bus apie ką. Ačiū ir tiems, kurie žurnalą ne tik skaito, bet ir padeda jį užsiprenumeruoti kitiems, suranda lėšų "Mūsų žodį" užsakyti silpniau finansiškai besiverčiantiems Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariams.

Noriu visiems palinkėti daug įdomių straipsnių "Mūsų žodžio" puslapiuose. Teatsitinka taip, kad 2003 metų gruodžio 31 dieną Jūs visi maloniai atsidustumėte ir pasakytumėte: "Taip, tai buvo tikrai geri metai".

Vytautas GENDVILAS

"Mūsų žodžio" vyr. redaktorius

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]