SPORTAS

Irena SKĖRUTĖ

IŠ ISPANIJOS SUGRĮŽUS


Lapkričio 5-15 dienomis Vila-Seca vietovėje, netoli Taragonos (Ispanija) vyko V aklųjų ir silpnaregių moterų pasaulio šachmatų čempionatas. Jame teko dalyvauti ir šių eilučių autorei. Susirinko 19 dalyvių iš 8 šalių. Pirmą kartą čempionatų istorijoje dalyvavo 4 žaidėjos iš Indijos.

Pirmąją vietą ketvirtą kartą iš eilės užėmė tarptautinė sporto meistrė iš Ukrainos Liubov Žilcova, surinkusi 8 taškus iš 8 galimų. Antra buvo M. Maekelberg iš Belgijos (6 taškai) trečią, ketvirtą, penktą ir šeštą vietas, surinkusios po 5 taškus, dalijomės net keturios žaidėjos. Pagal didesnį koeficientą trečioji vieta atiteko trylikametei A. Stolarczyk iš Lenkijos, kuri tokio rango varžybose dalyvavo pirmą kartą. Ketvirtoji - I. Skėrutė, penktą ir šeštą vietą užėmė ispanės Sanchez ir Salas.

Gyvenome keturių žvaigždučių viešbutyje ant Viduržemio jūros kranto. Deja, išsimaudyti jūroje šį kartą neteko. Visą laiką pūtė šaltokas vakarų vėjas (jūra buvo rytinėje pusėje). Prieš ketverius metus dalyvaujant ketvirtame pasaulio aklųjų moterų šachmatų čempionate taip pat gyvenome ant jūros kranto, tačiau gerokai piečiau. Nors varžybos vyko dešimčia dienų vėliau, matyt, pasitaikė šiltesnis ruduo, tad Viduržemio jūroje maudydavausi beveik kasdien.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]