MUS REMIA

Henrikas STUKAS

"LIŪTŲ" KLUBO DOVANOS


Mūsų atmintyje dar neišblėso "Trijų tigrų" koncertas. Kaip vėl neregius bei silpnaregius nudžiugino Vilniaus "Sostinės liūtų" klubas? Šį kartą "Liūtai" žmonėms su regos negale padovanojo keliasdešimt sportinės aprangos komplektų bei iš JAV gautą akinių siuntą.

Vaclovas KontrauskasSausio 9 dieną bendruomenės socialinių paslaugų centro "Vilkpėdė" salėje LASS Vilniaus ir Alytaus apskričių tarybos pirmininkui Sigitui Bilevičiui labdarą perdavė Pietų Lietuvos "Liūtų" klubų koordinatorius Vaclovas Kontrauskas.

Neužmiršo neregių

"Liūtai" senokai suka galvas, kaip padėti neregiams. Minčių bei sumanymų būta įvairiausių. Tai "Trijų tigrų" koncertas, šelpimas pinigais, labdara. Jie užmezgė ryšius su tarptautiniais LIONS klubais. Jiems padedant tikisi gauti lėšų, kad nupirktų neregiams kompensacinės technikos.

Prieš pat Naujus metus Vilniaus "Sostinės liūtų" klubas gavo labdaros. Juos parėmė Skandinavijos LIONS klubai. Islandijos "Liūtai" surinko vieną jūrinį konteinerį labdaros, kuri skirta ne tik neregiams, bet ir visiems neįgaliesiems. Gautoje siuntoje nemažai slaugos lovų, negalintiems judėti - vežimėlių bei sportinės aprangos. Pasak Vaclovo Kontrausko: "Islandijos "Liūtų" klubai pirmą kartą atsiuntė tiek daug labdaros. Jie vėl renka naują siuntą. O gautoje siuntoje daug nenaujų, bet tinkamų naudoti slaugos lovų. Nupirkti naujų beveik neįmanoma, nes jos labai brangios. Džiugu, kad kolegos į siuntą įdėjo ir naujos nedėvėtos sportinės aprangos. Mes nedvejodami nusprendėme šiuos sportinius kostiumus atiduoti žmonėms su regos negale. Žinau, jog jūs mėgstate sportuoti. Tai jūs ne kartą įrodėte. To įrodymas - Sidnėjaus parolimpiada."

Liūtai neregiams bei silpnaregiams perdavė 70 komplektų įvairiausių dydžių sportinės aprangos. Sportiniai kostiumai - geltonos ir mėlynos spalvos, pasiūti iš gerai prakaitą sugeriančios, lengvai skalbiamos medžiagos. Sportiniai kostiumai pašiltinti, todėl su jais galima žiemą sportuoti lauke. Ši apranga tikrai pravers mūsų sportininkams.

Pietų Lietuvos "Liūtų" klubų koordinatorius atvežė ne tik sportinės aprangos komplektų, bet ir aštuoniasdešimt akinių, gautų iš JAV. Tiesa, akiniai nėra nauji. Rėmeliai nemodernūs. Jie 1970-1980 metų gamybos. Bet akinių stiklai sveiki, nesubraižyti.

Vaclovas Kontrauskas užtikrino: "Ši parama žmonėms su negale tikrai nepaskutinė. Planuojama greit iš Danijos vėl gauti tris jūrinius konteinerius labdaros, kur bus labiausiai reikalingos medicinos įrangos bei vaistų. Mes iš pradžių Sveikatos apsaugos ministerijoje sužinojome, ko labiausiai trūksta. Sudarę reikalingiausių medikamentų sąrašus nusiuntėme kolegoms iš Danijos prašydami paramos. Jie sutiko padėti. Gavę siuntą nenuskriausime neregių."

"Liūtai" neregiams perdavė išties vertingų dovanų. Už ją Vilniaus "Sostinės liūtų" klubui nuoširdžiai dėkoja Vilniaus ir Alytaus apskričių aklieji ir silpnaregiai.


* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklalapis]