GYVENIMO AKTUALIJOS


Alvydas VALENTA

NAUJAS VEIDAS


Praėjusių metų gruodžio mėnesį Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos centro taryba paskelbė atvirą konkursą LASS Klaipėdos įmonės direktoriaus vietai užimti. Konkursas truko beveik du mėnesius, iki vasario 1 dienos. Iš viso jame dalyvavo penkiolika kandidatų, tarp jų tik viena regėjimo invalidė - teisinį išsilavinimą turinti LASS Klaipėdos įmonės darbininkė. Visi kandidatai, išskyrus vieną, buvo klaipėdiečiai. Kaip sakė LASS CT pirmininko pavaduotojas Stanislovas Plauška, pirmenybė teikta kandidatams, turintiems administracinio darbo patirtį, dirbusiems gamyboje. 2000 m. vasario 9 dieną pretendentų kandidatūros svarstytos LASS centro tarybos ūkio komisijoje ir iš penkiolikos atsirinktos keturios.
     Su pretendentais kalbėtasi apie tai, kaip jie įsivaizduoja būsimą savo darbą ir tolimesnę įmonės veiklą. Galop pasirinkta Vlado Šeporaičio kandidatūra ir nutarta ją teikti tvirtinti LASS centro tarybai. Vasario 15 dieną vykusiame Tarybos posėdyje V. Šeporaitis patvirtintas naujuoju LASS Klaipėdos įmonės direktoriumi.
     V. Šeporaitis gimė 1954 m. Išsilavinimas - inžinierius hidrotechnikas. Apie 10 metų dirbo įvairiose melioracijos organizacijose: pradėjo nuo meistro, baigė Klaipėdos melioracijos eksploatavimo valdybos viršininku. Vėliau apie penkerius metus dirbo Aplinkos apsaugos ministerijos Klaipėdos regiono įstaigose. Nuo 1993 m. - vadovaujantį darbą Klaipėdos naftos terminale, paskutiniu metu - "Klaipėdos naftos" generaliniu direktoriumi.
     Kaip pats sakė, Klaipėdos aklųjų įmonę žinojo dar prieš 10 metų, dirbdamas aplinkos apsaugos sistemoje: "Įmonėje vyko gamyba, veikė galvanikos cechas, taigi turėjome bendrų reikalų". Kalbėdamas apie ateities planus, naujasis direktorius buvo santūrus: "Savo samprotavimus apie tolimesnę įmonės veiklą pateikiau konkursui. Yra gamybiniai pajėgumai, įmonė neprasiskolinusi, neužstatyta - vadinasi, galima dirbti".
     V. Šeporaitis vedęs. Turi tris vaikus. Vyriausioji dukra baigė Vilniaus universitetą, ištekėjusi. Sūnus mokosi Gedimino technikos universitete, jauniausia dukra šiais metais baigia gimnaziją. Ponas Vladas mėgsta keliauti, būti gamtoje. Kaip pats juokavo, yra medžiotojas, bet nemedžioja. Ką gi - belieka palinkėti naujajam įmonės vadovui sėkmės ir tikėti, kad iš 15 kandidatų LASS centro taryba tikrai pasirinko geriausią.
    
 

* * *
[Turinys] | [Grįžti]