RENGINIAI


Aldona GRIGULAITĖ

GYVENIMAS... ĮVYKIAI...


Gegužės 30 dieną Telšių aklųjų ir silpnaregių sąjungos ansamblis, kuriam vadovauja Muzikos mokyklos direktorius Antanas Kontautas, buvo pakviestas į Šilalės rajono Palentinio seniūniją pakoncertuoti.
     Kaip nuostabu, kai žmonės su negale, turintys regėjimo sutrikimų arba net visiškai akli, gali suteikti džiaugsmo sveikiesiems.
     Į Palentinį nuvažiavome 20 val. Mus pasitiko vietiniai gyventojai su seniūne Virginija Ambrazaitiene ir kunigu klebonu Alionidu Budriu.
     Buvo planuotas Sekminių šventimas prie koplytėlės gamtoje, tačiau prasidėjo lietus su perkūnija ir reikėjo eiti į seniūnijos laisvalaikio salę, kur buvo paruoštas improvizuotas altorius. Kunigas A.Budrius aukojo Šv. Mišias, po kurių buvo giedamos gegužinės giesmės. Pamaldose dalyvavo ir iš Varnių atvykęs klebonas Jonas Petrauskis. Niekada anksčiau neteko girdėti tokio nuostabaus, galingo choro. Vietiniai gyventojai ir mūsų ansambliečiai (apie 20 žmonių), vadovaujami kunigų A.Budrio ir J.Petrauskio, susijungė į bendrą chorą.
     Po pamaldų koncertinę programą parodė telšiškiai. Skambėjo nuostabios dainos, eilėraščių posmai, buvo vaidinama. O daina "Juodos rožės" turbūt tapo viso koncerto leitmotyvu. Klausantis šios nuostabios dainos žodžių, pamatai, jog aklieji taip pat sugeba džiaugtis gyvenimu ir sveikiesiems parodo, kad jie nepalūžę, o pasiruošę teikti dvasinės stiprybės pavyzdį, išreikšdami save per dainą ir eiles.
     Koncertą baigėme daina "Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos", o Varnių klebono paprašyti sugiedojome "Tautinę giesmę".
     Po koncerto seniūnė ir Kražių klebonas padėkojo už gražų koncertą ir pakvietė prie vaišių stalo, ant kurio buvo visko, išskyrus alkoholinius gėrimus. Prie vaišių stalo vėl skambėjo dainos, kurios dar labiau suartino žmones.
     Baigiantis šventei, Kražių klebonas A. Budrius pakvietė atvykti į ir Kražius, kai bus suremontuota bažnyčia.
     Esame dėkingi Palentinio seniūnei V. Ambrazaitienei už nuoširdų priėmimą.
     O birželio 8 dieną Telšiuose vyko graži veteranų pagerbimo šventė ir meno mėgėjų veiklos sezono uždarymas. Su jubiliejiniu gimtadieniu buvo pasveikinti Valė Baranauskaitė, Petras Kulevičius ir Bronislovas Sudintas. Kartu tai buvo ir atsisveikinimas iki rudens.
    
 

* * *
[Turinys] | [Grįžti]